AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιουλ 2014

Ντοκιμαντέρ και συναυλία ροκ στο φεστιβάλ SIMF 2014 το Σάββατο 19/7

 
Συνεχίζονται με μεγάλη προσέλευση του κοινού οι εκδηλώσεις του 3ου Summer Island Movie Festival (SIMF 2014), του φεστιβάλ κινηματογράφου και μουσικής που διεξάγεται στο Μαλαγάρι της Σάμου.

Απόψε Σάββατο 19 Ιουλίου, τρίτη νύχτα του φεστιβάλ, θα προβληθούν ξεχωριστές ταινίες από το φετινό, 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
 

Το 10λεπτο ντοκιμαντέρ "unplugged" του Τζώρτζη Γρηγοράκη αναρωτιέται τι σχέση δημιουργεί ένα “unplugged” μεταξύ των μουσικών και του κοινού; Για ποιο λόγο δημιουργούν οι καλλιτέχνες μουσική; Το ντοκιμαντέρ εξερευνά τη live unplugged μουσική σκηνή, στο πλαίσιο του Zermatt Music festival, του μοναδικού φεστιβάλ unplugged μουσικής στην Ευρώπη.


Παρουσιάζονται διεθνούς φήμης καλλιτέχνες (Skunk Anansie, Morcheeba κ.ά.) καθώς επίσης και νέα ταλέντα της ευρωπαϊκής σκηνής σ’ ένα εκπληκτικό περιβάλλον, στη μαγευτική φύση των ελβετικών Άλπεων.


Ακολουθεί το "pilgrIMAGE", ένα road movie με θέμα το σινεμά.
 
Ο δημιουργός του, Πίτερ Ουιντόνκιν, ταξιδεύει σ’ όλον τον κόσμο παρέα με την εικοσάχρονη κόρη του Μίρα που ασχολείται με τα μίντια. Ταξιδεύουν στην ιστορία του Κινηματογράφου και στο μέλλον των μίντια, εξετάζοντας το πως διαφορετικές γενιές δημιουργών βλέπουν, χρησιμοποιούν ή κατασκευάζουν ταινίες, τις εικόνες, τον ήχο και τα μίντια. Απ’ τη γενέτειρα του Φελίνι μέχρι τη Νυρεμβέργη, όπου η Λένι Ρίφενσταλ γύρισε το "Θρίαμβο της Θέλησης"· από τον τάφο του Τσάπλιν ως τα ιστολόγια των θεωρητικών της Βιέννης· απ’ τον Μάγο του Οζ ως τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα μέσω της Μελωδίας της Ευτυχίας· απ’ το ελβετικό χωριό του Ζαν Λυκ Γκοντάρ ως τους καλλιτέχνες των μίντια στη Μπιενάλε της Βενετίας· κι απ’ την πρώτη ταινία των Λιμιέρ στην έξοδο του εργοστασίου ως την ακτιβίστρια των μίντια Φράνι Άρμστρονγκ, το "pilgrIMAGE" αναμειγνύει με ανάλαφρο τρόπο σύγχρονες και ιστορικές κινηματογραφικές τοποθεσίες με προσωπικές συναντήσεις και μαθήματα ζωής και κινηματογράφου.

Το συγκρότημα "Χαμαιλέοντες" έρχεται από το Καρλόβασι και υπόσχεται να ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα με ελληνικό και ξένο rock, μετά από τις προβολές των ντοκιμαντέρ.

 
Το φεστιβάλ διεξάγεται στο προαύλιο του κτιρίου της πρώην Μαυρογενείου Σχολής στο Μαλαγάρι Σάμου.
 
Η ώρα έναρξης είναι 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε περισσότερα για το φεστιβάλ SIMF 2014.