AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Ιουλ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι χοροί της Σάμου σε διεθνές φεστιβάλ στην Τουρκία!


Στο διεθνές φεστιβάλ Ειρήνης στα Δίδυμα της Τουρκίας συμμετείχε από τις 24 έως τις 27 Ιουλίου ο Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου ''Ο Λυκούργος".

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αρχηγών της κάθε αποστολής στα γραφεία του Συλλόγου "Dahot Didim" και μετά ακολούθησε φιλική έξοδος. Στη συνάντηση αυτή καλωσόρισαν όλα τα κράτη μέλη και αφού τους χαρακτήρισαν Αγγέλους της Ειρήνης, τα ευχαρίστησαν  για την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ για την Ειρήνη και την αδελφοσύνη μεταξύ των λαών.

Στις 25 Ιουλίου το πρωί οι αρχηγοί μαζί με εκπροσώπους των χορευτικών συγκροτημάτων επισκέφτηκαν τον Νομάρχη, Ersin Emiroglu, όπου έγινε ανταλλαγή δώρων.

Η Ελένη Παντελούκα, χοροδιδάσκαλος και γραμματέας του Δ.Σ. του συλλόγου "Ο Λυκούργος", προσέφερε Σαμιώτικα κρασιά και ο κ. Emiroglu ανταπέδωσε με τοπικά προϊόντα. Ακολούθησε επίσκεψη στον Δήμαρχο των Διδύμων, Ahmet Deniz Atabay, όπου και εκεί δόθηκαν τα αντίστοιχα δώρα.

Την ίδια μέρα ακολούθησε παρέλαση Ειρήνης στην Παραλιακή οδό των Διδύμων με τα εθνικά σύμβολα του κάθε κράτους, όπου παρέλασαν όλα τα κράτη υπό τους ήχους ελληνικής και τουρκικής μουσικής.

Το συγκρότημα του "Λυκούργου" παρέλασε στη δεύτερη θέση μετά τους διοργανωτές. Κατά τη διάρκεια της πορείας Ειρήνης χόρεψαν μόνο πέντε συγκροτήματα από τα 13, μεταξύ των οποίων και αυτό του "Λυκούργου". Από την κ. Παντελούκα ζητήθηκε σαν χάρη να χορέψει ζεϊμπέκικο από τον διοργανωτή και πρόεδρο του Συλλόγου "Dahot Didim", Ilya Aydur. Η πορεία Ειρήνης ολοκληρώθηκε στη μαρίνα των Διδύμων, όπου όλα τα συγκροτήματα παρουσίασαν τους εθνικούς τους χορούς.

Στις 26 Ιουλίου στον κήπο του Sun Hotel έδωσαν άλλη μια παράσταση όλα τα συμμετέχοντα κράτη. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ακολουθούσαν χορευτικά ανταμώματα σε γνωστά κέντρα της περιοχής, όπου η κάθε αποστολή παρουσίαζε τοπικούς χορούς και χόρευαν όλοι ομαδικά.

Τέλος, στις 27 Ιουλίου, αφού προηγήθηκε πορεία Ειρήνης από το Δημαρχείο έως το Didim Kent Meydani, το φεστιβάλ έκλεισε με τους τοπικούς χορούς των κρατών και τις απονομές τιμητικών πλακετών στους συμμετέχοντες.

Η παρουσία της ελληνικής αποστολής ήταν ξεχωριστή καθότι τα Μ.Μ.Ε της Τουρκίας τους έκαναν πρωτοσέλιδο.

Δόθηκαν συγχαρητήρια στην κ. Παντελούκα και προσκλήσεις από τα συμμετέχοντα κράτη σε ανάλογα φεστιβάλ.

Δείτε φωτογραφίες από τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου ''Ο Λυκούργος" Στο διεθνές φεστιβάλ Ειρήνης στα Δίδυμα της Τουρκίας!