AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Ιουλ 2014

Ζητούνται λιμενικοί για τη Σάμο


Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την κάλυψη θέσεων σε λιμενικές αρχές νησιών του Ανατολικού Αιγαίου εκδόθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Αφορά και στη Σάμο, όπου υπάρχουν κενά στα Λιμεναρχεία, σε Βαθύ και Καρλόβασι.

Γνώμονας της πρωτοβουλίας του Υπουργού είναι η πλήρωση των κενών αυτών και η επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Για τον σκοπό αυτό, όπως αναφέρεται στη σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος που εξέδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, παρέχονται κίνητρα σε όσα στελέχη του Λιμενικού επιθυμούν να μετατεθούν στη Σάμο ή στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αφού θεσπίζεται ως ανώτατο χρονικό όριο θητείας οι 18 μήνες.

Μετά το διάστημα αυτό, ο λιμενικός θα τοποθετείται εκ νέου στην υπηρεσία από την οποία μετακινήθηκε ή σε άλλη υπηρεσία για την οποία θα έχει αναφέρει εκ των προτέρων τη σχετική επιθυμία του, με την προϋπόθεση να υπάρχει αντίστοιχο κενό.

Ειδικά για τη Σάμο, ο σχετικός πίνακας των λιμενικών αρχών και του απαιτούμενου προσωπικού έχει ως εξής:


Η σχετική πρόσκληση αφορά 28 υπηρεσίες στο Ανατολικό Αιγαίο. Διατίθενται συνολικά 18 θέσεις κατώτερων αξιωματικών, 39 Ανθυπασπιστών-Δοκίμων Υπαξιωματικών και 139 λιμενοφυλάκων συνεχούς εξέλιξης.