AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Ιουλ 2014

"Χωνάκια" αναισθησίας στον βυθό της Σάμου...


Δεν πίστευαν στα μάτια τους το πρωί της Κυριακής οι αυτοδύτες της Σάμου όταν καταδύθηκαν για αναψυχή στο Μακρονήσι. Διαβάστε το σκηνικό που αντίκρισαν και προκαλεί, αν μη τι άλλο, την οργή.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των δυτών, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, "με τους πάνω από 70 εθελοντικούς υποβρύχιους καθαρισμούς, θέλουμε να πιστεύουμε πως έχουμε ευαισθητοποιήσει αρκετά τους συμπολίτες μας στο θέμα της απόρριψης σκουπιδιών στη θάλασσα του νησιού μας. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν συμπολίτες μας που επιμένουν να μας θυμίζουν πόση τεράστια δουλειά είναι τελικά να καθαρίσεις τους βυθούς και τις συνειδήσεις.

Σήμερα σε κατάδυση αναψυχής στη βραχονησίδα Μακρονήσι, σε ένα μαγευτικής ομορφιάς θαλάσσιο περιβάλλον, ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα πρόσφατα πεταμένο διπλό ψυγείο παγωτών.

Ο ιδιοκτήτης του το είχε επιμελώς γεμίσει με πέτρες ώστε να πάει στο βυθό και είχε ασφαλίσει τις πόρτες του με σχοινιά ώστε οι πέτρες να μείνουν ασφαλείς μέσα.

Πάλι πιστεύουμε πως εφόσον ο ιδιοκτήτης είχε επενδύσει τόσο χρόνο και κόπο για να το πετάξει στη θάλασσα γεμάτο πέτρες, κάλλιστα θα μπορούσε να αφιερώσει τον ίδιο χρόνο και ζήλο ώστε να το μεταφέρει στο απέναντι αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Παρασκευής και να το προωθήσει για ανακύκλωση.

Σε επόμενή μας κατάδυση θα αδειάσουμε το ψυγείο στα 18 m βάθος, θα το ανελκύσουμε και θα το στείλουμε προς ανακύκλωση. Η βοήθεια του ιδιοκτήτη του θα μας ήταν σημαντική
".

Μετά απ' όλα αυτά, τι να πει κανείς για τον "παγωτατζή";