AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Ιαν 2017

Στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου η Χριστιάνα Καλογήρου


Το υπό κατασκευή Επικούρειο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Σάμου, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με προϋπολογισμό 3,1 εκατ. ευρώ, επισκέφθηκε την Τετάρτη η Χριστιάνα Καλογήρου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, αφού ενημερώθηκε από τον επιβλέποντα του έργου για την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2017, δήλωσε ότι "με την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου, δίνεται η δυνατότητα πολύπλευρης ενίσχυσης των δράσεων του Πολιτισμού στη Σάμο. Γι’ αυτό και καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και να καταστεί λειτουργικό το κτίριο αυτό που αναμφίβολα αποτελεί  “κόσμημα” για το νησί της Σάμου".



Νωρίτερα, η Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Κυριαζή, συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο και συζήτησαν για τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου έργων όπως η επισκευή και αναστήλωση της Μονής Προφήτη Ηλία στο Καρλόβασι. 

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντησή της με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, και τη σχετική συνεννόηση ώστε οι υπηρεσίες του υπουργείου να συνδράμουν κατά αρμοδιότητα.