AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Νοε 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Μουζάλας: "Πολύ μεγάλη η χειροτέρευση του προσφυγικού και στη Σάμο"


Για υπερπληθυσμό προσφύγων στα νησιά "που ξεπερνά τα ανεκτά όρια" έκανε λόγο την Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
 
Από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, που κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην "έξαρση ψυχικών διαταραχών λόγω των συνθηκών στα hotspot", επισημαίνοντας πως «τα 3/4 των ασθενών που φροντίζουν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα χρήζουν ψυχιατρική φροντίδα, όταν το ποσοστό αυτό για το 2016 ήταν στο 1/3″.
 
Απαντώντας, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι "κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι μετανάστες έχουν προβλήματα. Ότι ένας πρόσφυγας που έχει διανύσει π.χ τη διαδρομή από το Αφγανιστάν δεν θα υποφέρει από στρες. Αλλά αρνούμαι την εγκυρότητα αυτών των ανακοινώσεων γιατί δεν μας έχουν δοθεί τα στοιχεία για το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν".
 
Σε ότι αφορά την προετοιμασία για τον χειμώνα, ο κ. Μουζάλας ανέφερε πως έχουν πάει ήδη σπιτάκια για να βγούνε οι ατομικές σκηνές, ενώ επεσήμανε πως γίνονται εργασίας μέσα στα κέντρα από τον Ιούλιο. "Στείλαμε γιατρούς, καμπίνες τηλεϊατρικής, ο στρατός κάνει έργα στα κέντρα αυξάνουμε το άσυλο και τις προσφυγές", τόνισε ο υπουργός και κατέληξε λέγοντας πως έχουν εντατικοποιηθεί οι μετακινήσεις στην ενδοχώρα και πως παράλληλα έχουν μεταφερθεί 7-8.000, βάσει της συμφωνίας με την Τουρκία.
 
Δείτε αναλυτικά τι είπε ο υπουργός, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Σπύρου Λουκούδη:
 


ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
 
Στο μεταξύ, συνολικά 1.798 είναι στην παρούσα φάση οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη Σάμο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Από αυτούς οι 1.549 διαμένουν στο hotspot, ενώ οι 249 εκτός αυτού.