AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Αυγ 2018

Δημόσια διαβούλευση για τον Κανονισμό Άρδευσης του Δήμου Σάμου


Ξεκίνησε πρόσφατα μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Σάμου η διαδικασία διαβούλευσης για την διαμόρφωση του τελικού Σχεδίου Κανονισμού Άρδευσης του δήμου.

Με το σχέδιο αυτό γίνεται μια προσπάθεια για μια πιο ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού του νησιού που χρησιμοποιείται για άρδευση, ώστε να αξιοποιηθεί καλύτερα το αρδευτικό νερό, σε όφελος των κατοίκων του νησιού και ιδιαίτερα των αγροτών.

Βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής, μέσω του Κανονισμού, είναι να δοθεί η δυνατότητα, δια των Τοπικών Επιτροπών Άρδευσης, σε κάθε Τοπική Κοινότητα που διαθέτει αρδευτικό νερό ως φυσικό πόρο, να ρυθμίζει τα «του οίκου» της, έχοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Στόχος του προς διαμόρφωση Κανονισμού είναι η διασφάλιση σε πάγια βάση των απαραίτητων  ποσοτήτων ύδατος και το  αναγκαίο προσωπικό που θα το διαχειρίζεται σε κάθε περιοχή του νησιού όπου υπάρχει αρδευτικό δίκτυο, ώστε και στις πιο άνυδρες περιόδους κάθε αγρότης να έχει την στοιχειώδη ποσότητα αρδευτικού νερού για μια αποδοτική αγροτική παραγωγή.

Το σχέδιο του Κανονισμού Άρδευσης το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση για τη βελτίωση, τροποποίηση και συμπλήρωσή του έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Σάμου.

Τεκμηριωμένα σχόλια, παρατηρήσεις και προτάσεις από φορείς και πολίτες, μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dimvath@otenet.gr ή στο Γραφείο Δημάρχου έως και τις 17/09/2018. 

Με τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης, το σχέδιο του Κανονισμού, αφού ενσωματώσει όσες παρατηρήσεις και προτάσεις θεωρηθούν αποδεκτές, θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σάμου, η οποία στη συνέχεια θα εισηγηθεί σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, η απόφαση του οποίου θα έχει κανονιστική ισχύ.

Με τον κανονισμό άρδευσης η Δημοτική Αρχή "συνεχίζει την προσπάθεια της να ολοκληρώσει το κανονιστικό πλαίσιο σε μια σειρά κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, ώστε να υπάρξει ένα σύγχρονο πλαίσιο με βάση και την υφιστάμενη νομοθεσία για την εξυπηρέτηση των Δημοτών".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com