AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Αυγ 2018

Ξεκινούν οι εγγραφές επιχειρήσεων της Σάμου στο Μεταφορικό Ισοδύναμο


Τη δυνατότητα να εγγραφούν στην πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου (ΜΙ), έχουν από σήμερα οι επιχειρήσεις με έδρα τη Σάμο και τα άλλα νησιά που εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου.

Οι επιχειρήσεις, αφού συμπληρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία στη φόρμα του ΜΙ, αποκτούν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιωτικής Επιχείρησης, ο οποίος τις καθιστά δικαιούχες του μέτρου.

Η έναρξη εγγραφής των νησιωτικών επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΜΙ ανοίγει τον δρόμο για τη χρηματοδότηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους, από και προς τα νησιά, στοιχείο που, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέχρι στιγμής τις καθιστούσε μη ανταγωνιστικές.

Υπενθυμίζεται ότι οι μεταφορικές δαπάνες για τις επιχειρήσεις της Σάμου και των άλλων νησιών της πιλοτικής εφαρμογής είναι επιλέξιμες από 1/7/2018.

Εντός Σεπτεμβρίου οι επιχειρήσεις θα κληθούν να εισάγουν στην πλατφόρμα τα σχετικά παραστατικά του τριμήνου Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, ώστε να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το αντίστοιχο ποσό.

"Με το άνοιγμα της πλατφόρμας του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στις επιχειρήσεις υλοποιείται άλλο ένα βήμα  προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης της εφαρμογής του ΜΙ, μιας νησιωτικής πολιτικής που εξαγγέλθηκε και υλοποιείται για τη στήριξη των νησιών και την ενίσχυση των αναπτυξιακών τους προοπτικών" αναφέρει το υπουργείο.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com