AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Αυγ 2018

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στα Ηραία-Πυθαγόρεια από 17-20/8


Κορυφώνονται αυτό το τετραήμερο οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια.

Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και εντάσσεται στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την πολιτιστική κληρονομιά. Το υπουργείο Πολιτισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού,  η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους τις εκδηλώσεις του.

Το πρόγραμμα του τετραημέρου περιλαμβάνει συναυλίες, ξενάγηση, αλλά και τη μεγάλη πομπή των Ηραίων.

Αναλυτικά, έχει ως εξής:

Παρασκευή 17 Αυγούστου:

"Under the Greek Sky": Συναυλία με την Αναστασία Ζαννή, τη διεθνούς φήμης σοπράνο, με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια (μελωδίες) από τα ταξίδια της σε όλον τον κόσμο. Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου, στις 9μμ.

Σάββατο 18 Αυγούστου:

- "Το τραγούδι των αιώνων", μια ξενάγηση στην αρχαία και σύγχρονη πόλη του Πυθαγορείου, με οδηγό τη μουσική, που ταξιδεύει στην ιστορία και τον χρόνο. Ώρα έναρξης ξενάγησης: 7μμ στην είσοδο του δημοτικού parking Πυθαγορείου, στο σχολείο. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Ζαφειρώ Χατζηφωτίου, Έφη Μόρφου, Ολίνα Γατσά , Βασιλική Παπαγεωργίου, Γιάννης Λουλουργας, Μαρία Λουλουργά, Μαρίλη Λυμπέρη, Ανδρέας Κοκώνης, Κωστής Ευσταθίου, Αλεξάνδρα Μωραϊτη. Συντονίστριες ξενάγησης: Έφη Μόρφου, Πόπη Μιχελή.

- 9μμ: Συναυλία "Η μούσα του Αιγαίου" στην πλατεία Πυθαγορείου. Συμμετέχουν: Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Ζαφειρώ Χατζηφωτίου, Βασιλική Παπαγεωργίου, Χρυσόστομος Μπουκάλης.

Κυριακή 19 Αυγούστου:

Τα Ηραία στο Ηραίο: Θεατρική αναπαράσταση της αρχαίας γιορτής με θεατρικά μουσικά και χορευτικά δρώμενα, με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, ομάδων χορού και θεατρικών σχημάτων. Συμμετέχουν: Η ομάδα μελέτης Αρχαίων Ελληνικών Χορών Φιλομήλα της Κωνσταντίνας Βήχου με την παράσταση "Το ξύπνημα των αγαλμάτων", η ομάδα Χορού Μνημοσύνη της Σοφίας Ματζάκου με τις παραστάσεις "Το αστέρι του Πυθαγόρα" και "Ενθύμηση" και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου, σε διδασκαλία της Έλενας Λιναρδάκη. Τραγουδούν: Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Βασιλικη Παπαγεωργίου, Ζαφειρώ Χατζηφωτίου. Απαγγέλλει η Τινα Αλεξοπούλου.

Ακολουθεί, στην πλατεία Ηραίου, η συναυλία με τίτλο "Στο Φωτεινό τόξο της Ανατολής". Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη-Σάμος, μουσικός περίπατος με μελωδίες που παρακινούν τη χαρά της ψυχής. Άσματα και οργανικοί σκοποί, μέσα από το ελληνικό φως της λόγιας και λαϊκής δημιουργίας του πολιτισμικού τόξου της Ανατολής. Με την υψίφωνο Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής "Εμμέλεια", υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Τσεκούρα.

Δευτέρα 20 Αυγούστου:

Έναρξη αγώνα δρόμου γυναικών, στις 7.30μμ, από τον Ναό της Ήρας στο Πυθαγόρειο.

Η μεγάλη πομπή των Ηραίων στο Πυθαγόρειο: 9μμ. Περισσότερες από 400 εθελόντριες παίρνουν μέρος στη μεγάλη πομπή με ομάδες χορού και καλλιτεχνικά δρώμενα στον κεντρικό δρόμο και στην παραλία του Πυθαγορείου. Συμμετέχουν: Η ομάδα μελέτης Αρχαίου Χορού Φιλομήλα της Κωνσταντίνας Βήχου, η ομάδα Χορού Μνημοσύνη της Σοφίας Ματζάκου, το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου "Ο Λυκούργος", σε διδασκαλία της Έλενας Λιναρδάκη. Τραγουδούν: Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Bασιλική Παπαγεωργίου, Ζαφειρώ Χατζηφωτίου.

                            Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com