AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Αυγ 2018

Η επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στη Σάμο

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης (δεξιά) σε φωτογραφία με τον δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο (δεξιά)

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στις γιορτές του κρασιού στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης της Σάμου. 

Στο πλαίσιο των εορτασμών, ο Δήμος Σάμου υποδέχθηκε τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα «Aegean Regatta». Ο επικεφαλής του Ποταμιού απένειμε βραβεία στους ιστιοπλόους της διεθνούς διοργάνωσης.





Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε μετά την απονομή: «Είναι μεγάλη τιμή για τη Σάμο που ολοκληρώνεται εδώ ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας "Regatta". Βέβαια αυτήν την τιμή την αξίζει η Σάμος γιατί είναι το νησί των ανοικτών θαλασσών, έχει παράδοση στην ιστιοπλοΐα. Είμαι, λοιπόν κι εδώ εδώ, για να γιορτάσουμε μαζί με τους Σαμιώτες. 

Ταυτόχρονα, είναι κι η γιορτή κρασιού και νομίζω ότι είναι μία ευκαιρία να τα πούμε και να μιλήσουμε λίγο αισιόδοξα για το μέλλον. Το κρασί της Σάμου είναι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα και ίσως και στον κόσμο. Οι Έλληνες δεν το μαθαίνουν, βέβαια, από μένα. 

Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, ίσως και αιώνες. Το 60% του κρασιού φεύγει στη Γαλλία, όπως ξέρουμε όλοι και πρέπει να συνεχίσουμε να παράγουμε προϊόντα τέτοια που να συγκινούν τις ευρωπαϊκές αγορές γιατί το μέλλον της Ελλάδας δεν μπορεί παρά να είναι μία πλούσια εξαγωγική δραστηριότητα και άλλων προϊόντων».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 

"Ευχαριστώ τον Σταύρο Θεοδωράκη που είχε την επιλογή αλλά και την επιθυμία να έρθει στο νησί μας. Έχω άριστες εντυπώσεις από τη συνάντηση. 

Η μάχη για το ΦΠΑ, η μάχη για το προσφυγικό, το αναπτυξιακό και τα επιχειρήματά του, οι τροπολογίες, αλλά και οι πρωτοβουλίες στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι πολύ σημαντικές για εμάς. 

Δεν συναντήσαμε καμία δυσκολία, αντίθετα η τεχνοκρατική γνώση, η πολιτική επάρκεια και η παρεμβατικότητα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο".

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στη Σάμο:



Ο κ. Θεοδωράκης, εντυπωσιασμένος από την επίσκεψή του στο Ευπαλίνειο Όρυγμα της Σάμου ανέβασε το ακόλουθο βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:


Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος
Πηγή: ToPotami.gr
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com