AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Αυγ 2018

ΑΚΙΣ: Ανησυχία για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του εργοστασίου ΔΕΗ στη Σάμο


Ερώτηση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Κοκκάρι Σάμου κατέθεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Σάμου η δημοτική παράταξη Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ).

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει στην ερώτησή της αυτή η ΑΚΙΣ:

"ΘΕΜΑ: Πηγές ηλεκτρικής ενέργειας και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Σας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανησυχίες συνδημοτών μας σχετικά με την περιβαλλοντική επιβάρυνση της ευρύτερης περιοχής του Κοκκαρίου, από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους που εκπέμπουν οι καμινάδες του εργοστασίου της ΔΕΗ.  Στο υπόψη θέμα και στην προσπάθειά μας να καθησυχάσουμε τόσο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Κοκκαρίου, όσο και τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στο εγγύς του εργοστασίου, στρατόπεδο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑ», ζητάμε να πληροφορηθούμε τα παρακάτω:

1. Υπάρχει συνεργασία του Δήμου Σάμου και του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρισμού της ΔΕΗ στο Κοκκάρι, σε ότι αφορά ζητήματα περιβάλλοντος και πρασίνου.

2. Υπάρχουν εγκαταστημένοι σταθμοί μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου (που και πόσοι) και ποιος φορέας είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία αυτών.

3. Γίνονται μετρήσεις συγκέντρωσης στην ατμόσφαιρα επικίνδυνων μικροσωματιδίων και αερίων για την ανθρώπινη υγεία, σε συνάρτηση με τις μετεωρολογικές παραμέτρους της περιοχής και που κοινοποιούνται τα αποτελέσματα αυτών. 

4. Σε τι ύψος ανέρχονται τα τέλη που καταβάλλονται στο Δήμο από τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση και  τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Κοκκάρι, καθώς επίσης και από τους ιδιώτες επιχειρηματίες για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην περιοχή ευθύνης του Δήμου.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του υπόψη θέματος και τις ανησυχίες των συνδημοτών μας, πάνω στο ευαίσθητο ζήτημα της υγείας, παρακαλούμε για τη γραπτή ενημέρωσή μας επί των παραπάνω ερωτημάτων.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com