AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Αυγ 2018

Τα συγχαρητήρια μηνύματα για τους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων

Φωτογραφία αρχείου

Αποδέκτες συγχαρητηρίων από την τοπική κοινωνία της Σάμου έγιναν οι 178 μαθητές και μαθήτριες του νησιού που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας. Μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν ήταν και οι μαθητές των δύο ΕΠΑΛ.
Σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του "Μαυρογένειου" ΕΠΑΛ Σάμου, Ευάγγελος Τσεσμελής, τονίζει ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2017-18 οι μαθητές του "Μαυρογένειου" σημείωσαν εξαιρετικές επιτυχίες στην εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Όπως αναφέρει, "από τους 44 μαθητές που προσήλθαν στις εξετάσεις, οι 35 εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εκ των οποίων οι 17 σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Αξίζει να αναφερθούν οι επιτυχίες των μαθητών μας στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ηλ/γων Μηχ/κων & Μηχ/κων Υπολογιστών), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Ηλ/γων Μηχ/κων & Μηχ/κων Υπολογιστών), Πανεπιστήμιο Πατρών (τμήμα Μηχανολογίας & Αεροναυπηγικής, ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Πειραιά (Χρηματοοικονομικής &Τραπεζικής Διοικητικής), Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Διοίκηση Επιχειρήσεων) και Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Διοίκηση Επιχειρήσεων), Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών σχέσεων).
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά των όποιων οι κόποι και οι προσπάθειες ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Συγχαρητήρια και στους γονείς που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους, βιώνοντας κάθε στιγμή της αγωνιώδους προσπάθειάς τους. Τέλος, συγχαρητήρια και στους καθηγητές του σχολείου μας που με την εξαιρετική δουλειά τους υποστήριξαν και υποβοήθησαν την προσπάθεια των μαθητών τους. Οι επιτυχίες αυτές μας δίνουν κουράγιο και δύναμη για καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον" λέει ο κ. Τσεσμελής.
Με τη σειρά του, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης, αναφέρει:
"Αγαπητές/οί μέχρι πρότινος μαθήτριες/ές,
Με την έκδοση των αποτελεσμάτων άρχισε μια νέα περίοδος της ζωής σας· η μεταλυκειακή. Κι αυτή είναι για όλους/ες, και για αυτούς που το αποτέλεσμα ήταν ανάλογο των προσδοκιών τους, αλλά και για όσους υπάρχει απόκλιση από τις επιθυμίες τους.
Αν μπορούσατε να κάνετε άλμα στον μέλλοντα χρόνο και αντικρίζατε τον εαυτό σας μετά 4-5 χρόνια, θα διαπιστώνατε ότι πάλι θα επιχειρήσετε μια νέα αρχή. Αυτός είναι ο αέναος κύκλος της συνεχούς προσπάθειας. Και όσο αφορά την απόκτηση γνώσεων και τη συνεχή εκπαίδευση, έχει ιδιαίτερη εφαρμογή στις μέρες μας η ρήση «γηράσκω αεί διδασκόμενος» του Σόλωνα.
Μαζί με τις σπουδές, τις επαγγελματικές ή άλλες ασχολίες ας έχετε κατά νου την ανάπτυξη της ψυχικής καλλιέργειάς σας. Αυτή «ούτε γίνεται κι από τη μια μέρα στην άλλη, παρά πρέπει να έρθει από μέσα μας, να ωριμάσει με τον καιρό, να πηγάσει από τη ψυχή μας» μας λέει ο Δελμούζος. Αυτή διακρίνει τον ανώτερο κοινωνικό άνθρωπο.
Συγχαρητήρια σε όσους από εσάς πετύχατε τον στόχο σας. Σε όσους πάλι θεωρείτε ότι δεν ευδοκίμησαν οι κόποι σας, υπενθυμίζουμε ότι τα εμπόδια είναι για να αντιμετωπίζονται κι όχι για να ανακόπτουν την πορεία μας. Χαρείτε οι μεν την επιτυχία σας, προχωρήστε με αισιοδοξία στη ζωή σας οι δε, κάντε όλοι σας μια νέα αρχή. Όσοι δεν είχατε το αποτέλεσμα που επιθυμούσατε, θυμηθείτε ότι πολλοί σημαντικοί συνάνθρωποί μας γεύτηκαν την αποτυχία στη ζωή τους, συνάντησαν εμπόδια. Όμως συνέχισαν.
Κι ως νησιώτες που είμαστε σας εύχομαι πρόσω συνεχώς" αναφέρει ο κ. Καλάργαλης.
Από την πλευρά του ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, σε μήνυμά του προς τους επιτυχόντες, σημειώνει:
"Συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), αλλά και των νέων, αναβαθμισμένων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) της Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων που διαγωνίσθηκαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Συγχαρητήρια και στους νέους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που θα σπουδάσουν στον φιλόξενο τόπο μας.
Η γνώση, η επιστημονική ηθική, η κοινωνική μόρφωση, το δημοκρατικό πνεύμα οργανώνονται και μπορούν να κατακτηθούν μέσα από την ακαδημαϊκή διαδρομή και ζωή του κάθε νέου πολίτη, στα πλαίσια της υψηλής παιδείας που παρέχεται από το ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά που διαγωνίσθηκαν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η επιμονή και η υπομονή, η πίστη στους προσωπικούς στόχους, η αντοχή, ας είναι τα όπλα για κάθε νέα προσπάθεια. Οι δυσκολίες και οι ατυχίες οπλίζουν με πείσμα στον δρόμο για τη γνώση.
Συγχαρητήρια όμως και στους γονείς και τους καθηγητές, που στηρίζουν με πίστη τον αγώνα των παιδιών και μένουν σταθεροί και πιστοί στη δύναμη που δίνει η γνώση" καταλήγει ο κ. Σεβαστάκης.

Στο μήνυμά του προς τους επιτυχόντες μαθητές ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος, αναφέρει τα εξής:

"Ἀγαπητά μου παιδιά,

Σᾶς ἐκφράζω ἐγκάρδιες πατρικές εὐχές καί θερμά συγχαρητήρια γιά τήν ἐπιτυχία σας στίς διάφορες Σχολές τῶν Α.Ε.Ι καί Α.Τ.Ε.Ι.
Συγχαίρω καί τούς γονεῖς σας καί  τούς εὔχομαι κάθε εὐλογία ἀπό τό Θεό.
Σᾶς  συνοδεύουν ἡ ἀγάπη καί οἱ προσευχές μου, στήν νέα πορεία σας. 
Νά γνωρίζετε, ὅτι θά εἶμαι κοντά σας. 

Μετ’ εὐχῶν καί πατρικῆς ἀγάπης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΑΣ  ΕΥΣΕΒΙΟΣ"

 Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com