AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Σεπ 2018

Άλλους έψαχναν, άλλοι αποβιβάστηκαν τελικά στη Σάμο

Το σκάφος "Γοργώ" του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου στη διάρκεια της αποψινής νύχτας κατά τη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό λέμβου με πρόσφυγες ανοιχτά της Σάμου
 
Ασυνήθιστη εξέλιξη είχε τα ξημερώματα της Τρίτης η μεγάλη νυχτερινή επιχείρηση διάσωσης δεκάδων προσφύγων και μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου.
 
Οι αρχικές πληροφορίες από το Λιμενικό, που μετέδωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα το My Samos Blog, έκαναν λόγο για 65 άτομα, ένα εκ των οποίων τηλεφώνησε στον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και δήλωσε ότι βρίσκονται σε δυσχερή θέση.
 
Προς αναζήτησή τους κινητοποιήθηκαν ένα πλωτό κι ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού, δύο σκάφη της Frontex, σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης-Παράρτημα Σάμου, σκάφος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου κι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.
 
Τελικά, όπως ενημερώνει το Λιμενικό, οι επιβαίνοντες στη συγκεκριμένη λέμβο, συνολικά 60 άτομα, διασώθηκαν και παρελήφθησαν από την τουρκική Ακτοφυλακή, καθώς βρίσκονταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.
 
Ωστόσο, τα ξημερώματα της Τρίτης στη Σάμο αποβιβάστηκαν άλλοι 97 πρόσφυγες και μετανάστες. Συγκεκριμένα, 52 εντόπισε βόρεια του νησιού το λετονικό σκάφος της Frontex και 45 το πορτογαλικό σκάφος στο ακρωτήριο Πράσσο.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com