AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Σεπ 2018

Η "Ανατροπή" στον Πλάτανο Σάμου


Την Τοπική Κοινότητα του Πλατάνου Σάμου, ενός από τα αρχαιότερα χωριά της Σάμου, επισκέφτηκε ο  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, προκειμένου να έχει συζήτηση για τοπικά θέματα με τους κατοίκους. 

Στην πλατεία του χωριού, συναντάει κανείς τα αιωνόβια πλατάνια, καθώς και τη βρύση, η οποία χτίστηκε το 1600 και ανακαινίσθηκε το 1837, όπως μαρτυρούν οι επιγραφές που βρίσκονται στην εντοιχισμένη πλάκα της πρόσοψής της.

Στον Πλάτανο οι παρευρισκόμενοι στη συζήτηση ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα. Αναλύθηκαν διεξοδικά οι βασικοί άξονες διοίκησης του δήμου, σύμφωνα με την "Ανατροπή". Επίσης, έγινε αναφορά στο πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης, στο οποίο περιλαμβάνονται πολλά ζητήματα, τα οποία έχουν ήδη μελετηθεί.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ανάφερε "την κακή συντήρηση των δρόμων - χωμάτινων, τσιμεντοστρωμένων, ασφαλτοστρωμένων– αλλά και την ανυπαρξία βασικών προϋποθέσεων, ώστε να διευκολύνονται οι διερχόμενοι".

Ο επικεφαλής της "Ανατροπής" ανάφερε ότι "για το χωριό του Πλατάνου, η δημιουργία προσπελάσιμων δρόμων είναι καίριας σημασίας και αίτημα πολλών χρόνων. Οι προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", σχετικά με αυτό το θέμα, είναι οι εξής:

1. Αποπεράτωση παρακαμπτήριου δρόμου (διαμόρφωση δρόμου, επίλυση βατότητας, δημιουργία τοιχίων, ασφαλτόστρωση).

2. Βελτίωση περιφερειακού δρόμου (διάνοιξη όπου χρειάζεται, ασφαλτόστρωση).

3. Συντηρήσεις-ασφαλτοστρώσεις εσωτερικών δρόμων περιμετρικά του χωριού.

4. Βελτίωση του αγροτικού δρόμου από τα Ρύκια μέχρι την διασταύρωση με την περιφερειακή οδό Α.Θεοδώρων-Μαραθοκάμπου (διάνοιξη όπου χρειάζεται, τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση)".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com