AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Σεπ 2018

Μιχ. Αγγελόπουλος σε Δ. Βίτσα: "Να φύγουν άμεσα 2.000 πρόσφυγες, κινδυνεύουν"!

Φωτογραφίες του hotspot Σάμου από το ProtoThema.gr

Tην άμεση αναχώρηση τουλάχιστον 2.000 προσφύγων/μεταναστών από τη Σάμο ζητεί ως «επιβεβλημένη» ο δήμαρχος Σάμου, σε σημερινή επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, επικαλούμενος τα έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία.

Ο κ. Αγγελόπουλος επισημαίνει ότι "μετά την έναρξη της αποσυμφόρησης του ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου κατεπείγουσα είναι η ανάγκη αποσυμφόρησης και του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου.

Η κατάσταση κρίνεται πλέον ακραία και επικίνδυνη. Ειδικότερα για όσους ζουν σε σκηνές, εξαιτίας της ύπαρξης ρέματος στην περιοχή, αλλά και εξαιτίας του ανάγλυφου του εδάφους στην εν λόγω περιοχή (ιδιαίτερα επικλινές), ο κίνδυνος είναι τόσο άμεσος, που φτάνει μέχρι την πιθανή απώλεια ζωής.

Οι δεσμεύσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και οι αναφορές στα χρονοδιαγράμματα πρέπει να αρχίσουν να υλοποιούνται ήδη την εβδομάδα αυτή που διανύουμε" τονίζει στην επιστολή του προς τον υπουργό ο κ. Αγγελόπουλος.

Σύμφωνα με τα σημερινά, επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στη Σάμο βρίσκονται 4.293 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 4.060 στο χωρητικότητας μόλις 648 ατόμων Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), στο Βαθύ.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από το ΚΥΤ Σάμου που δημοσιεύει το "Πρώτο Θέμα"!





Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com