AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Σεπ 2018

Έργα αγροτικής οδοποιίας σε Υδρούσσα και Κονταίικα από την Περιφέρεια


Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εντάσσονται με απόφαση της περιφερειάρχη, Χριστιάνας Καλογήρου, τρία έργα αγροτικής οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 1,087 εκατομμυρίων ευρώ. Τα δύο από αυτά αφορούν στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αγροτική οδοποιία Υδρούσσας, προϋπολογισμού 129.748 ευρώ, και την αγροτική οδοποιία Κονταίικων, προϋπολογισμού 163.224 ευρώ.

Τα έργα (το τρίτο στη Χίο) αφορούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και στους εκχωρούμενους από αυτό πόρους στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, "με αυτές τις αποφάσεις ένταξης χρηματοδοτούνται όλες οι προτάσεις που είναι επιλέξιμες και σύμφωνες με τα κριτήρια ένταξης, καθόσον το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποδέχθηκε το αίτημα της περιφερειάρχη για επιπλέον χρηματοδότηση". 

"Αξιοποιούμε κάθε πρόσθετη χρηματοδοτική ευκαιρία ώστε με υπερδέσμευση πόρων να γίνουν τρία σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας στη Χίο και στη Σάμο. Με τα έργα αυτά διευκολύνουμε την προσβασιμότητα σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές και βελτιώνουμε έτσι την καθημερινότητα των αγροτών" δήλωσε η κ. Καλογήρου.