AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Σεπ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γεμάτη εκδηλώσεις η παραλιακή της Σάμου!

Φωτογραφίες από τη σελίδα "Samos - European Mobility Week" στο facebook!

Πλήθος κόσμου - και ιδιαίτερα παιδιά - προσέρχονται τα τελευταία βράδια στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης της Σάμου για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Σάμου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας!

Όπως αναφέρουν για την Πέμπτη οι διοργανωτές,

"Μια πολύ όμορφη βραδιά ζήσαμε χθες Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στην παραλιακή της πόλης μας. 

Με την συμμετοχή των ακούραστων στελεχών του ΣΕΟ Τ.Τ. Βαθέος Σάμου, των υπέροχων γονιών που βοήθησαν σε όλα και φυσικά των παιδιών ζωντανέψαμε ένα καμένο δέντρο. 

Ένα δέντρο από καμένη περιοχή της Σάμου, από την πρόσφατη πυρκαγιά «ντύθηκε» ξανά με φύλλα από τα παιδιά και τις ευχές τους για την προστασία του περιβάλλοντος και έγινε ένα «ευχόδεντρο». 

Στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου και Εθελοντές του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σάμου ήρθαν με τα οχήματά τους. 

Μίλησαν στα παιδιά για το έργο τους, τι κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς και πώς προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. 

Ξενάγησαν τα παιδιά στα οχήματα και τους εξήγησαν τον τρόπο λειτουργία τους ενώ οι Εθελοντές του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σάμου διένειμαν ενημερωτικό υλικό για την προστασία από τις πυρκαγιές. Γύρω από το δέντρο στήθηκαν κεριά σε ανάμνηση των νεκρών στην μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής. 

Στην μνήμη τους εξάλλου έγινε συμβολική ρίψη νερού από τα πυροσβεστικά οχήματα με την ευχή να μην ξανασυμβεί παρόμοια καταστροφή. 

Στο τέλος τη εκδήλωσης στα παιδιά μοιράστηκαν φυτά αμπέλοψης, δωρεά του κ. Γιακουμή Αμυρσώνη, παραμύθια καθώς και τσάντες ανακύκλωσης.

Νωρίτερα το ΣΕΟ Τ.Τ. Βαθέος Σάμου έφτιαξε ένα Κυκλοφοριακό Πάρκο στην παραλιακή και τα παιδιά με τα ποδήλατά τους, τα πατίνια ή πεζοί διδάχτηκαν κανόνες σωστής κυκλοφοριακής αγωγής"

"Μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, οι μικροί έφτιαξαν παζλ με ποδήλατο. 

Αξιωματικοί της τροχαίας διένειμαν πληροφοριακό υλικό.

Το ΣΕΟ Τ.Τ. Βαθέος Σάμου διένειμε φυλλάδια για το αλκοόλ και για τα τροχαία ατυχήματα στο νησί μας ενώ έκανε δράσεις που σχετίζονται με την φετινή θεματική της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας «Μετακινούμαι – Συνδυάζω» και προσομοίωση στην γραμμή τυφλών με τίτλο «Μπαίνω στην θέση σου και σε καταλαβαίνω». 

Μέλη του Vespa Club εξήγησαν στα παιδιά τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης Vespa κάνοντάς τους παράλληλα και μια μικρή βόλτα. 

Τέλος, με μεγάλο ενδιαφέρον τα παιδιά παρακολούθησαν την επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με εκπαιδευτικό υλικό από μέλη της Ομάδας Διάσωσης Σάμου που απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις τους".

Δείτε τις φωτογραφίες των εκδηλώσεων της Πέμπτης και της Τετάρτης από τη σελίδα "Samos - European Mobility Week" στο facebook!

Εκδηλώσεις της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου:
















Φωτογραφία του Νίκου Τσουμάκη

Εκδηλώσεις της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου:













Φωτογραφίες του Νίκου Τσουμάκη:











Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com