AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Σεπ 2018

Μαζικές αναχωρήσεις προσφύγων από τη Σάμο προς την ενδοχώρα την Τετάρτη

Φωτογραφία αρχείου

Σχεδόν 200 πρόσφυγες απομακρύνθηκαν την Τετάρτη από την Σάμο με πλοίο, με προορισμό δομές φιλοξενίας προσφύγων της ηπειρωτικής χώρας.

Σύμφωνα με τα παρακάτω επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών/Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (Ε.Σ.Κ.Ε.Σ.Μ.Α.) για την αποτύπωση της εικόνας στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, οι μεταφορές προσφύγων από τη Σάμο στην ενδοχώρα έφτασαν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου τα 195 άτομα, ενώ την ίδια μέρα υπήρξε μόνο μία άφιξη στο νησί.


Παρ' όλα αυτά το ΚΥΤ (hotspot) στην πόλη της Σάμου ασφυκτιά, καθώς στον χώρο φιλοξενούνται 3.810 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες (συνολικά στη Σάμο την Τετάρτη βρίσκονταν 4.046 αλλοδαποί) ενώ η χωρητικότητα του hotspot επαρκεί για μόλις 648 άτομα.

Εν τω μεταξύ στον εντοπισμό και τη διάσωση 34 αλλοδαπών προέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή της Κέρβελης πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.
  
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πυθαγορείου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com