AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Ιουλ 2019

ΒΙΝΤΕΟ: Πρωτοποριακό ελληνικό ρομπότ ξεναγεί το κοινό σε μουσείο στη Σάμο!


Ένα πρωτοποριακό σύστημα ξενάγησης δυναμικού χώρου με τη βοήθεια ανθρωποειδούς ρομπότ που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σάμο παρουσιάστηκε πρόσφατα στο μουσείο Βυρσοδεψίας στο Καρλόβασι.

Την ξενάγηση πραγματοποίησε το δεύτερο ανθρωποειδές τύπου "El Greco 2" που κατασκευάζει και τροποποιεί η ομάδα ρομποτικής "Aegean Robotics" του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Μ.Π.Ε.Σ) της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στο Καρλόβασι της Σάμου.

Το σύστημα ξενάγησης δημιουργήθηκε στο πλαίσιο διπλωματικής εργασίας από τους προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος, Τάσο Αναστασιάδη και Αργύρη Μουρατίδη. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί μια αρθρωτή και κατανεμημένη αρχιτεκτονική, η οποία ενσωματώνει εντοπισμό, χαρτογράφηση, αποφυγή εμποδίων και την αλληλεπίδραση με τον χρήστη μέσω φωνητικών εντολών.

Μέσω της παρουσίασης του συστήματος ξενάγησης δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστεί και το ανθρωποειδές El Greco 2 που έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου στο τμήμα Μ.Π.Ε.Σ και στο οποίο εργάστηκαν προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος, μέλη της ομάδας "Aegean Robotics".

Μια σύντομη παρουσίαση της εφαρμογής του συστήματος ξενάγησης μπορείτε να απολαύσετε στο βίντεο:


Οι υπεύθυνοι της ομάδας ρομποτικής "Aegean Robotics" ευχαριστούν τον Δήμο Καρλοβάσου και ειδικότερα τον κ. Κοντορούδα για την εξαιρετική συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια που είχαμε κατά την διάρκεια της εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας με την παραχώρηση του χώρου του μουσείου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com