AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιουλ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Μητρόπολη Σάμου τίμησε τους αγίους του νησιού!


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησε και φέτος τη μνήμη των Σαμίων Αγίων η Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών.
 
Συγκεκριμένα, εόρτασε τη μνήμη των Αγίων Λέοντος, Ερμογένους και Ηρακλείου, των επισκόπων Σάμου, Λέοντος, Θεοδώρου και Γρηγορίου των στρατιωτικών μαρτύρων, του νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Χώρας Σάμου και εν Εφέσω αθλήσαντος, του Οσίου Παύλου του Λατρινού και των Αγίων ενδόξων Κολλυβάδων Πατέρων.

Το Σάββατο τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ Ευσεβίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων και των ιερών εικόνων των Αγίων στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης με τη συνοδεία της Στρατιωτικής μουσικής της 79 ΑΔΤΕ και τιμητικού αγήματος, έως την Πλατεία Πυθαγόρα, όπου τελέσθηκε η Αρτοκλασία.

Μετά το πέρας της τελετής ο μητροπολίτης κ. Ευσέβιος αναφέρθηκε με συντομία στον βίο και τα πνευματικά χαρίσματα των εορταζομένων Αγίων και μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος για το μήνυμα που κομίζουν στην σύγχρονη εποχή. 

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αγώνα τους για την πίστη και τη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας και στη μαρτυρία του καθενός για την εποχή του. 

Τόνισε δε πως είναι επάναγκες στη δύσκολη συγκυρία της εποχής μας να ακολουθήσουμε ανυπερθέτως το παράδειγμά τους και να εγκολπωθούμε τον πνευματικό τους αγώνα. 

Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβάσου. 

Ακολούθως τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των απανταχού γης αποδήμων Σαμίων, αφού καθιερώθηκε η Κυριακή των Σαμίων Αγίων να είναι αφιερωμένη στους αποδήμους Σαμίους, ενώ έγινε και η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και των Ιερών εικόνων πέριξ του Ιερού Ναού με την παρουσία της Φιλαρμονικής Καρλοβάσου «Κλεάνθης ο Σάμιος».