AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιουλ 2019

Ζευγάρι τουριστών για πάντα μαζί στη θάλασσα της Σάμου!


Την τελευταία επιθυμία των γονιών τους, να σκορπιστεί η τέφρα τους κοντά στην αγαπημένη τους παραλία, την Ψιλή Άμμο Σάμου, πραγματοποίησαν πριν από λίγες μέρες ξένοι τουρίστες.



Όπως αναφέρει ο Ηλίας Γιαννουλόπουλος, "ο Fleming και η Lone επισκέπτονταν τη Σάμο για 40 χρόνια. Απεβίωσαν με διαφορά έξι μηνών, την προηγούμενη χρονιά. Επιθυμία τους ήταν η τέφρα τους να διασκορπιστεί στη θάλασσα της Σάμου, κοντά στην Ψιλή Άμμο, την παραλία που αγάπησαν και συνδέθηκαν με τους ανθρώπους της.

Την προηγούμενη εβδομάδα τα παιδιά του Fleming και της Lony, μαζί με τις οικογένειές τους, βρέθηκαν στη Σάμο για να πραγματοποιήσουν την τελευταία επιθυμία των γονιών τους".

Ο Ηλίας Γιαννουλόπουλος προσθέτει: "Σήμερα έμαθα πως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει για πρώτη φορά. Και στο παρελθόν έχουν υπάρξει άνθρωποι από το εξωτερικό, επισκέπτες που λάτρεψαν τη Σάμο, οι οποίοι είχαν εκφράσει την ίδια τελευταία επιθυμία .

Προ ολίγων μηνών, συζητούσα με τουριστικό πράκτορα της Σάμου. Μου είχε πει πως σε έρευνα που πραγματοποίησε πρακτορείο ταξιδίων του εξωτερικού, η Σάμος ήταν σε όλη την Ελλάδα, ο Νο1 προορισμός σε ποσοστό επαναλαμβανόμενων τουριστών.

Ίσως αυτοί οι άνθρωποι να μπορούσαν να εξηγήσουν πολύ καλύτερα από εμάς στους συμπατριώτες τους, τους λόγους για τους οποίους αγάπησαν τόσο πολύ τη Σάμο. Και στις πιο πολλές περιπτώσεις, μεταλαμπάδευσαν αυτή την αγάπη και στα παιδιά τους τα οποία όταν πρωτοήρθαν στο νησί μας κολυμπούσαν με μπρατσάκια στις παραλίες μας και σήμερα, μετά από αρκετές δεκαετίες φέρνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους για διακοπές στη Σάμο κάθε καλοκαίρι".

Πηγή: Σελίδες Ηλία Γιαννουλόπουλου και "Psili Ammos Samos" στο facebook
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com