AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Ιουλ 2019

Επιχείρηση διάσωσης... «φλαμίνγκο» στη Σάμο!


Λιμενικό, Πολεμική Αεροπορία, Frontex και ιδιωτικά σκάφη κινητοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στα ανοιχτά της νοτιοδυτικής Σάμου, σε μια διαφορετική επιχείρηση έρευνας, που είχε μάλλον απρόσμενη έκταση και κατάληξη....

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, θαλάσσιο στρώμα παρασυρόταν στη θαλάσσια περιοχή του Όρμου Μαραθόκαμπου.

Ενημερώθηκε σχετικά η Λιμενική Αρχή Σάμου, από το Αστυνομικό Τμήμα Μαραθόκαμπου, με αποτέλεσμα, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής να ξεκινήσουν άμεσα έρευνες, για τυχόν άτομο-επιβαίνοντα στο στρώμα.

Συμμετείχαν περιπολικό σκάφος και Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του λιμενικού, σκάφος της Frontex, δύο ιδιωτικά σκάφη και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ και από ξηράς έρευνες διεξήχθησαν από περιπολικό όχημα του λιμενικού, με στελέχη του Κλιμακίου  Ειδικών Αποστολών  της τοπικής Λιμενικής Αρχής, καθώς κι από δεύτερο περιπολικό όχημα της Λιμενικής Αρχής Καρλοβάσου.

Από τη συλλογή πληροφοριών εντοπίστηκε φουσκωτό θαλάσσης, τύπου «φλαμίνγκο», στην περιοχή Βοτσαλάκια Μαραθόκαμπου,  χωρίς επιβαίνοντα.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι τη δύση του ηλίου με αρνητικά αποτελέσματα...

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com