AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Ιουλ 2019

Πώς σχολιάζει το ΚΚΕ Σάμου τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το προσφυγικό


Ότι "η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί και συνεχίζει τη λειτουργία του hotspot" καταγγέλλει στον σαμιακό λαό η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.

Η Τ.Ε. Σάμου του κόμματος αναφέρει χαρακτηριστικά για το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί:

"Η ΝΔ παίρνει το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και με τις εξαγγελίες της επιβεβαιώνει οτι το μάρμαρο θα το πληρώσουν και πάλι ο ελληνικός λαός και οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και οι συνθήκες της ΕΕ που εγκλωβίζουν χιλιάδες εξαθλιωμένους ανθρώπους στο νησί και τη χώρα παραμένουν.

Η λειτουργία hotspot  - φυλακών στα νησιά παραμένει βασικό στοιχείο της διαχείρισης του προσφυγικού  - μεταναστευτικού. Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ οτι τα περί μη λειτουργίας hotspot στου Ζερβού ήταν προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα την επόμενη μέρα. Το νέο hotspot  που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει κανονικά. Οι υποσχέσεις για αποσυμφόρηση είναι στην ίδια κατηγορία με αυτές που έκανε προεκλογικά και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η λύση είναι μία:

- Κλείσιμο των hotspot στα νησιά.

= Όχι σε νέο hotspot οπουδήποτε στη Σάμο. 

Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.Πρόσφυγες – μετανάστες και υπηρεσίες ασύλου σε σύγχρονες ανθρώπινες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Γρήγορος εφοδιασμός με ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν".

"Καλούμε τους φορείς του νησιού να καταδικάσουν την πολιτική της ΝΔ που συνεχίζει να μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές για χιλιάδες ξεριζωμένους ανθρώπους από τον πόλεμο και τη φτώχεια και να συνεχίσουν την πάλη για τα παραπάνω αιτήματα που σαφώς έχει διατυπώσει και διεκδικεί ο σαμιώτικος λαός", καταλήγει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com