AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Ιουλ 2019

Γ. Κουμουτσάκος: Γιατί Ζέπελιν πάνω από τη Σάμο


Στο θέμα του Ζέπελιν που πετά πάνω από τη Σάμο για το μεταναστευτικό αναφέρθηκε και την Παρασκευή με δηλώσεις του ο Γιώργος Κουμουτσάκος (δείτε το σχετικό βίντεο της Πέμπτης με την πρώτη αναφορά του κ. Κουμουτσάκου στο Ζέπελιν).

Πιο αναλυτικά, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, σε απάντηση δημοσιογραφικών ερωτήσεων την Παρασκευή, σημείωσε πως "γίνεται ένα ακόμα βήμα στη συνεργασία Ελλάδας -  ΕΕ όσον αφορά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Πρόκειται για την εφαρμογή, σε συνεργασία με τη Frontex, πιλοτικού προγράμματος για την πληρέστερη εικόνα και παρατήρηση του θαλάσσιου πεδίου σε κρίσιμα για τις μεταναστευτικές ροές γεωγραφικά σημεία, όπως είναι η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σάμου.

Συγκεκριμένα, αερόπλοιο σταθερής πρόσδεσης, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών,  τέθηκε χθες και επίσημα σε λειτουργία. Σκοπός είναι να μεταφέρει εικόνα του θαλάσσιου πεδίου στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες για τον καλύτερο έλεγχο και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνόρων της χώρας.

Πραγματοποιείται έτσι, μετά από περίπου τρία χρόνια διαβουλεύσεων, ένα πρόγραμμα που συνεισφέρει στις προσπάθειες της χώρας μας στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πρόκλησης του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος" είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Την ίδια ώρα, πάντως, 39 αλλοδαπούς που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Πράσο της Σάμου, εντόπισε, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης Frontex κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης "Ποσειδών 2019".

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι στο Βαθύ, όπου συνελήφθη, ως χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, 24χρονος αλλοδαπός.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com