AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Νοε 2019

Προσλήψεις στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκ. Σάμου ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος


Τον έντονο προβληματισμό του "για τις επιχειρούμενες λύσεις για το πρόβλημα της στελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου" εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος του νησιού, ο οποίος θεωρεί "ως μοναδική ασφαλή λύση, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους ιατρούς που καλούνται να καλύψουν το δεκαετές κενό, την άμεση πρόσληψη παιδιάτρων στην κλινική".

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Ι.Σ.Σ, "οι μετακινήσεις παιδιάτρων από άλλες μονάδες δεν αποτελούν ούτε σοβαρή, ούτε μόνιμη λύση, παρότι εφαρμόζονται επί σειρά ετών. Οι λύσεις που επιχειρούνται να εφαρμοσθούν οδηγούν σε ουσιαστική αποδυνάμωση άλλων μονάδων, ενώ συγχρόνως επί της ουσίας δεν λύνουν το πρόβλημα της λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής. 

Εκτιμούμε την προσφορά των Παιδιάτρων που μετακινούνται. 

Αλλά, η μοναδική ασφαλής λύση τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους ιατρούς που καλούνται να καλύψουν το δεκαετές κενό, είναι η άμεση πρόσληψη παιδιάτρων σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις της Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝ Σάμου. 

Αυτό αποτελεί ευθύνη των Διοικούντων, όπως και η θέσπιση ανάλογων κινήτρων. 

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ευθύνη των εργαζομένων παιδιάτρων που καλούνται να καλύψουν το πολυετές κενό. Αποτελούν αντικίνητρο για τους μετακινούμενους παιδιάτρους οι εφαρμοζόμενες λύσεις. 

Αποτελεί ευθύνη της 2ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας η παροχή ισότιμης πρόσβασης στην ιατρική φροντίδα για όλους τους συμπολίτες μας, όπως ισχύει για όλους τους υπόλοιπους κατοίκους της χώρας μας. 

Εκφράζουμε τους φόβους μας ότι οι επιχειρούμενες λύσεις, αντί να διευθετήσουν το πρόβλημα, θα το καταστήσουν ακόμη χειρότερο".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com