AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Ιαν 2020

Π.Ε. Σάμου: Στα δικαστήρια για το "χειρόφρενο" του ΚΤΕΛ στα μαθητικά λεωφορεία


Με κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΚΤΕΛ Σάμου για την αναστολή εκτέλεσης των δρομολογίων του με τα οποία μεταφέρονται από τα χωριά στα σχολεία τους οι μαθητές απαντά την Πέμπτη η τοπική Περιφερειακή Ενότητα.

Αυτό έκανε γνωστό την Τετάρτη ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για "τα παιχνίδια σε βάρος των παιδιών".

Σύμφωνα με το "Σαμιακόν Βήμα", ο κ. Πανουράκης ανέφερε πως στις 31 Δεκεμβρίου 2019 έλαβε εξώδικο από τα ΚΤΕΛ Σάμου με τιμολόγια που είχαν κοπεί την ίδια ημερομηνία. "Το Δημόσιο δεν μπορεί αυτόματα να πληρώνει τιμολόγια που λαμβάνει, υπάρχει μια διαδικασία. Είχαν απαίτηση όλα αυτά τα τιμολόγια να πληρωθούν εντός τριών ημερών. Το Δημόσιο για να πληρώσει χρειάζεται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα του εργολάβου, την οποία μας έφεραν στις 7 του μηνός. Τα τιμολόγια αυτά είναι σε διαδικασία εξόφλησης, αλλά χρειάζεται να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα, κάτι που το γνωρίζουν. Δεν αρνηθήκαμε πληρωμές" τόνισε ο κ. Πανουράκης. Όπως συμπλήρωσε, το 2019 το ΚΤΕΛ εισέπραξε περίπου 360.000 ευρώ, ενώ η σημερινή περιφερειακή Αρχή έχει πληρώσει περίπου 100.000 ευρώ.

"Έχουμε την απόφαση του περιφερειάρχη στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 για παράταση των συμβάσεων και απόφαση της οικονομικής επιτροπής, που σημαίνει πως όλα γίνονται βάση του νόμου και δεν στέκουν αυτά που λένε πως τα δρομολόγια είναι στον "αέρα". Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από το ΚΤΕΛ γίνονται παιχνίδια εις βάρος των παιδιών. Εμένα με ενδιαφέρει να μετακινούνται τα παιδιά. Αύριο ο νομικός μας σύμβουλος θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και θα δούμε τι θα προκύψει. Προτεραιότητά μας είναι να μετακινούνται τα παιδιά στο σχολείο τους" δήλωσε ο κ. Πανουράκης.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΚΤΕΛ επιμένει πως η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, αν και έχει λάβει τις σχετικές ειδοποιήσεις, δεν ανταποκρίνεται στις οφειλές της.

Δήμος Ανατ. Σάμου: Περιφέρεια και ΚΤΕΛ να βρουν άμεσα λύση

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, ο δήμος Ανατολικής Σάμου δηλώνει πως "εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την ξαφνική διακοπή των μαθητικών δρομολογίων, σήμερα 08-01-2020, από το ΚΤΕΛ Σάμου, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σχετική ενημέρωση.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και  στις οικογένειες των μαθητών, αφού μεγάλος αριθμός παιδιών παρέμεινε εκτός σχολικών μονάδων, διότι πολλοί γονείς αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα καθημερινής μετακίνησής τους.

Αναλογιζόμενοι όλοι τις ευθύνες μας, ενώνουμε τη φωνή μας με την εκπαιδευτική κοινότητα και ευελπιστούμε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η διοίκηση του ΚΤΕΛ Σάμου θα βρουν άμεση λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει μεγάλο μέρος μαθητών και γονέων του δήμου μας".

Φωτογραφία: ΚΤΕΛ Σάμου