AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Ιαν 2020

Συσκέψεις σε Μυτιλήνη και Αθήνα για τον τουρισμό στο Βόρειο Αιγαίο

Από αριστερά, ο Μ. Βαλής, ο Δ. Φραγκάκης, η Δ. Κάιλα κι ο Γ. Στάντζος, στα γραφεία του ΕΟΤ

Σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων του Τουρισμού έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Μυτιλήνη, υπό τον περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, και τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Νίκο Νύκτα.

Θέματα συζήτησης ήταν οι τρόποι ανάπτυξης του τουρισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου μετά το πλήγμα της μεταναστευτικής κρίσης, καθώς και οι τρόποι σωστής διαχείρισης κι αποτελεσματικής χρήσης των κονδυλίων της Περιφέρειας.

Κύριοι ομιλητές που προσκλήθηκαν από τον περιφερειάρχη ήταν ο Ι. Μιχαηλίδης, διευθυντής του Hot Beyond Tourism, η Μαρία Κωνστάντογλου, διευθύντρια της εταιρίας Έρευνας Εκπαίδευσης Καινοτομίας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε. και ο Γιώργος Δρακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Tourism Generis.

Φωτογραφία: ΕΡΤ Β. Αιγαίου

"Η περιφερειακή Αρχή, με ένα οργανωμένο σύνολο δράσεων, στοχεύει στην ουσιαστική ανάπτυξη του τουρισμού στις νήσους του Βορείου Αιγαίου, έναν εξαιρετικό προορισμό για τους επισκέπτες της χώρας μας. Στόχος όλων είναι να επικοινωνήσουμε τη σπάνια ομορφιά τους, την εξαιρετική ποιότητα των τοπικών προϊόντων τους και τη σπουδαία ιστορία τους" δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Μουτζούρης.

Και σε ανάρτησή του στο Facebook, ο περιφερειάρχης προέτρεψε: "Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να προσελκύσουμε τουρίστες στο Βόρειο Αιγαίο! Απαιτείται εντατική προσπάθεια με επιστημονικές και σύγχρονες μεθόδους, καθοδήγηση από ειδικούς, συμμετοχή από τον τοπικό πληθυσμό, βελτίωση των υποδομών κ.α. Η Περιφέρεια θα προσπαθήσει!" τόνισε.

Στον ΕΟΤ αντιπροσωπεία από τη Σάμο

Στο μεταξύ, και στην Αθήνα συνάντηση εργασίας με τον γ.γ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δημήτρη Φραγκάκη, είχε αντιπροσωπεία του δήμου Ανατολικής Σάμου (ο δήμαρχος Γ. Στάντζος και η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Κάιλα) και της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου (ο πρόεδρός της Δ. Βαλής).

Συζητήθηκε η τουριστική προβολή της Σάμου, η συμμετοχή της στις εκθέσεις του Βερολίνου, του Ισραήλ και στις Σκανδιναβικές χώρες και η συνολική προσπάθεια για το τουριστικό προϊόν του νησιού.

"Κοιτάμε μπροστά και δημιουργικά!" ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Στάντζος.