AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Ιαν 2020

Κινητοποιήσεις και με κλείσιμο αεροδρομίων-λιμανιών στα νησιά (βίντεο)


Δυναμικές κινητοποιήσεις από τις 22 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι νησιώτες στο Βόρειο Αιγαίο για το μεταναστευτικό, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, για τους τρόπους αντίδρασης "στην αδράνεια και στις αποφάσεις της κυβέρνησης".

Ειδικότερα, στη σύσκεψη που οργανώθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη, με ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη των δημάρχων, φορέων, εκπροσώπων και πολιτών των νησιών, ελήφθη απόφαση για:

- Γενική 48ωρη κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου με συμβολικό κλείσιμο και των αεροδρομίων και των λιμένων της περιφέρειας, στις 22 και 23 Ιανουαρίου.

- Διερεύνηση της δυνατότητας κινητοποιήσεων στην Αθήνα.

- Συμβολική κατάληψη του κτηρίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.

- Υποβολή, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τα αδικήματα παράβασης διατάξεων που αφορούν τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια "από τον εσφαλμένο χειρισμό του ζητήματος" του μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, οι κινητοποιήσεις θα υλοποιηθούν σε διάστημα δύο εβδομάδων, με σκοπό την όσο δυνατόν καλύτερη οργάνωσή τους και θα είναι διήμερες.

 

Φωτογραφία: lesvospost