AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Ιαν 2020

Στάντζος: "Ούτε βήμα πίσω - Συνεχίζουμε την προσπάθεια και τον αγώνα"


Στη σύσκεψη για την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για το μεταναστευτικό-προσφυγικό συμμετείχε την Πέμπτη ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκερτσος, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γ.Γ. μεταναστευτικής πολιτικής, υποδοχής και ασύλου Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο γ.γυποδοχής, Μάνος Λογοθέτης, και ο γ.γ. συντονισμού εσωτερικών πολιτικών, Αθανάσιος Κοντογεώργης, δήμαρχοι και βουλευτές.




Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Στάντζος δήλωσε στη σελίδα του δήμου Ανατολικής Σάμου στο facebook:

"Η κυβέρνηση επιμένει στον σχεδιασμό της και οι δήμαρχοι στις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των νησιών μας.

Ευχαριστούμε θερμά την Κ.Ε.Δ.Ε για την στήριξη".

"Ούτε βήμα πίσω, συνεχίζουμε την προσπάθεια και τον αγώνα", καταλήγει ο κ. Στάντζος.

Στο μεταξύ, σε αποψινές δηλώσεις του στον Ant1 για το μεταναστευτικό, ο υφ. παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε πως "θα προχωρήσουμε το σχέδιό μας, δεν αλλάζει το σχέδιό μας, προχωράει, υλοποιείται".

Όπως είπε, "προχωρούμε στην αποσυμφόρηση των νησιών. Και αυτή θα είναι η τελευταία αποσυμφόρηση, γιατί σκοπός είναι να αποδώσουν τα υπόλοιπα που έχουμε πει. Δηλαδή, οι επιστροφές, η καλύτερη φύλαξη των συνόρων μας ώστε να μην έχουμε ροές και φυσικά με τα κλειστά κέντρα που θα έχουν τη δυναμικότητα που έχουμε πει".