AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Οκτ 2012

Μηνυτήρια αναφορά για το Κέντρο Λαθρομεταναστών


Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, συνοδευόμενη από περίπου 1.100 υπογραφές, κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα Σάμου η «Ομάδα Δράσης Πολιτών Σάμου», για σειρά παραβάσεων, όπως καταγγέλλει, στο Κέντρο Λαθρομεταναστών. Ήδη, μάλιστα, η υπόθεση ανατέθηκε σε πταισματοδίκη.


 Σύμφωνα με την «Ομάδα Δράσης Πολιτών Σάμου», η αναφορά της αυτή εμπεριέχει πολλά στοιχεία για πολεοδομικές παραβάσεις από την ίδια την ελληνική Πολιτεία, αφού το Κέντρο αυτό είχε προβλεφθεί να φιλοξενεί μόνο 62 άτομα και με ευθύνη της,  τετραπλασιάζοντας την εκμεταλευόμενη έκταση που προβλεπόταν στην οικοδομική άδεια, έχει φθάσει να φιλοξενήσει ακόμη και 800 άτομα!
«Ο χώρος που δημιουργήθηκε το Κέντρο αυτό είναι ακατάλληλος, αφού παραβιάζει το χωροταξικό και τη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) Ζ2 και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το παραδοσιακό τοπίο του κόλπου Βαθέος Σάμου», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Ομάδας, η οποία κατέθεσε στον Εισαγγελέα και την επίσημη αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου, όπου εκφράζεται η ανησυχία τους για τη λειτουργία του Κέντρου, αφού η κατασκευή είναι ακατάλληλη και δεν εξασφαλίζει τη σωστή φύλαξή του, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των τροφίμων και των αστυνομικών που θα βρίσκονται εκεί μέσα. Σε λίγες ημέρες η «Ομάδα Δράσης Πολιτών Σάμου» θα καταθέσει και συμπληρωματικά στοιχεία προς τον Εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει και τις οικονομικές συνθήκες υπό τις οποίες κατασκευάστηκε το εν λόγω Κέντρο.