AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Μαΐ 2013

Βρέθηκαν σώοι γιαγιά και εγγονός στους Μυτιληνιούς Σάμου


Χρειάστηκαν έξι ώρες αγωνιώδους έρευνας για να εντοπιστούν η 80χρονη γιαγιά με το 18 μηνών εγγόνι της, που εξαφανίστηκαν στη μία το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς από την περιοχή των Μυτιληνιών Σάμου.

Η ηλικιωμένη γυναίκα που είχε έρθει στο χωριό για τις διακοπές του Πάσχα, πήρε τον εγγονό της προκειμένου να κάνουν μια βόλτα λίγο έξω από το χωριό, γρήγορα όμως έχασε τον προσανατολισμό της.

Τελευταία φορά την είδαν στις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με όσα είπαν κάτοικοι του χωριού που ήδη είχαν πληροφορηθεί για το συμβάν από τους γονείς του μικρού, που άρχισαν να ανησυχούν. Επίσημα η εξαφάνιση δηλώθηκε στις 5 το απόγευμα.

Τέλος, μετά από έρευνες βρέθηκαν και οι δύο ένα χιλιόμετρο έξω από τους Μυτιληνιούς και 200 μέτρα πάνω από τον δρόμο, σε ένα επικίνδυνο σημείο με απόκρημνα βράχια στη θέση Τρουβάλα.

Ευτυχώς γιαγιά και εγγονός ήταν σε καλή κατάσταση και μόνο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε ειδοποιηθεί.

Την επιχείρηση εντοπισμού συντόνιζε ο αστυνομικός διευθυντής, Δημήτρης Χιωτέλης, με τον εντεταλμένο προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Στάντζο, και συμμετείχαν άνδρες της Αστυνομίας, το Παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της Πυροσβεστικής και του στρατού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σάμου συμμετείχε και αυτή στην αναζήτηση της 80χρονης και του εγγονού της. Μετά τον εντοπισμό τους, η Ομάδα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Αίσιο τέλος για την γιαγιά και τον εγγονό της οι οποίοι βρέθηκαν σε καλή κατάσταση μετά από 6 περίπου ώρες ερευνών στους Μυτιληνιούς. Πιο συγκεκριμένα η γιαγιά στην καθιερωμένη για όλους βόλτα "γιαγιάς - εγγονού", για κάποιο λόγο έχασε τον προσανατολισμό της και στην προσπάθεια επιστροφής της, κατευθύνθηκε σε λάθος αγροτικό δρόμο έξω από το χωριό όπου λόγω του απόκρημνου της περιοχής, γλίστρησε και έπεσε μαζί με το καρότσι σε παρακείμενο ρέμα βάθους περίπου 50μ. όπου και κατέληξαν ευτυχώς χωρίς τραύματα. 

Ευτυχώς εντοπίστηκαν και αφού τους παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες από τους διασώστες μας, οδηγήθηκαν στο ασθενοφόρο για την μεταφορά τους στο νοσοκομείο Σάμου. Η Σάμος απέδειξε για μια ακόμα φορά με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι πρώτη δύναμη στον εθελοντισμό πανελλήνια. 

Οι εθελοντές από τους Μυτιληνιούς, Πυθαγόρειο, Χώρα, Παλιόκαστρο, Ε.Ο.Δ., σε συνεργασία με τους κρατικούς φορείς κινητοποιήθηκαν άμεσα και έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα πριν νυχτώσει. Το Παράρτημα Σάμου, συμμετείχε με 2 οχήματα και 12 εθελοντές, παρέχοντας επιτόπου και κατά την μεταφορά τις πρώτες βοήθειες".