AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιουν 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου, κ. Ευσεβίου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας εόρτασε τη μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Ευσεβίου Επισκόπου Σαμοσάτων και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο Παρεκκλήσι του Αγίου Ευσεβίου στο Παλαιό Καρλόβασι Σάμου, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ Ευσεβίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Λέλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλης Παναγίας και συμμετείχε πλήθος λαού.

 Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 22 Ιουνίου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Βαθέος Σάμου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη  Σάμου & Ικαρίας κ.κ.  Ευσεβίου, συμπαραστατούμενου από τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος ευχαρίστησε το σύνολο των αρχόντων για την τιμητική  παρουσία τους αλλά και για την εποικοδομητική συνεργασία με την τοπική μας Εκκλησία, τους ιερείς και τα μοναχικά τάγματα και τον ευλογημένο λαό απο τον οποίο ζήτησε την αδιάκοπη προσευχητική συμπαράστασή του στο εν γένει πνευματικό, κοινωνικό, Ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Δείτε φωτογραφίες από την εορτή του ιερομάρτυρος Ευσεβίου και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου: