AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Ιουν 2014

Δεκάδες λαθρομετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά της Σάμου

Φωτογραφία αρχείου
Τη διάσωση δεκάδων λαθρομεταναστών κατάφεραν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε δύο περιστατικά σε θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά της Σάμου.

Στο πρώτο περιστατικό, στελέχη του Λιμενικού Σώματος διέσωσαν 33 παράνομους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Ακρωτηρίου "Πράσσου".

Ειδικότερα, ένα πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε από πορτογαλικό βαν επιτήρησης της FRONTEX για ύπαρξη σκάφους με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων σε περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, όπου εντόπισε φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος με έντονη εισροή υδάτων, περισυνέλεξε τους ανωτέρω (30 άντρες, 1 γυναίκα και 2 ανήλικοι) και τους μετέφερε με ασφάλεια στο Λιμένα Σάμου, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.


Επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής εντοπίστηκαν και διασώθηκαν, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, 22 παράνομοι μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή “Αυλάκια”, βόρεια της Σάμου.

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε από ναυτικό παρατηρητήριο για την ύπαρξη ύποπτης λέμβου στην ανωτέρω περιοχή.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού όπου εντόπισε φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος, περισυνέλεξε τους ανωτέρω (21 άντρες, 1 γυναίκα) και τους μετέφερε με ασφάλεια στο Λιμένα Σάμου, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανακρίσεις διενεργούνται από την Λιμενική Αρχή Σάμου, ενώ τα δύο φουσκωτά μηχανοκίνητα σκάφη που μετέφεραν τους ανωτέρω παράνομους μετανάστες, βυθίστηκαν.