AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Ιουλ 2018

Ουρανογραφία στις 15/7 & ταινίες από 21-24/7 στο 7ο Summer Island Movie Festival


Θα είναι το 7ο Summer Island Movie Festival, αλλά δεν θα ξεκινήσει με ταινία. Για άλλη μία φορά, οι φίλοι της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου και των αστεριών θα παρακολουθήσουν "Ουρανογραφία", έχοντας έτσι την ευκαιρία να μάθουν ονόματα και θέσεις αστερισμών.

Η συγκέντρωση αυτή θα γίνει την Κυριακή 15 Ιουλίου, στις 8.30μμ στον προαύλιο χώρο της π. Μαυρογενείου Σχολής, στο Μαλαγάρι.

"Απαραιτήτως ζακέτα ή μπουφάν, ενώ το παντελόνι αποτελεί καλύτερη επιλογή για άντρες και γυναίκες. Όσοι χρησιμοποιούν γυαλιά οράσεως και φακούς επαφής, προσοχή να μην τους ξεχάσουν στο σπίτι" αναφέρουν οι διοργανωτές.

Όπως εξηγούν, "η πρώτη εκδήλωση αποτελεί ένα μοναδικό εργαστήριο που θα μας «αναγκάσει» να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι. Οι αστερισμοί, οι πλανήτες, τα ουράνια σώματα και οι κινήσεις τους, η τοποθέτησή τους στα σημεία του ορίζοντα και τόσα άλλα που από μικροί θαυμάζουμε, αναρωτιόμαστε και ερωτευόμαστε κάτω απ’ τ’ αστέρια!

Ακόμη, με τη «Μυθολογία Ουρανού», θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν με τις ερμηνείες και εξηγήσεις των αρχαίων προγόνων, στην προσπάθειά τους να απαντήσουν με τη μυθολογία για όσα συναρπαστικά εξελίσσονται στον ουράνιο θόλο".

Εισηγητής θα είναι ο Δημήτρης Τσιαγκλής, ενώ για τα μυθολογικά στοιχεία και τον τρόπο που αυτά σχετίζονται με τους αστερισμούς θα μιλήσει ο Αντώνης Παναγιώτου.

Το 7ο Summer Island Movie Festival θα συνεχιστεί από 21-24 Ιουλίου, με τέσσερις ταινίες, επίσης στον προαύλιο χώρο της π. Μαυρογενείου Σχολής στο Μαλαγάρι, με ώρα έναρξης τις 9μμ, με ελεύθερη είσοδο.


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com