AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Ιουλ 2018

Η παρουσίαση του βιβλίου "Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου" στο Καρλόβασι


Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής το βιβλίο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη, με τίτλο "Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου".

Οι φίλοι του δικέφαλου αετού στη Σάμο άκουσαν, έμαθαν και πληροφορήθηκαν, από πρώτο χέρι, για τις ΑΕΚ όλου του πλανήτη.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον δικέφαλο του Καρλοβάσου, την ΑΕΚ της Σάμου, την ΑΕ Καρλοβάσου, ενώ έγινε και ειδικό αφιέρωμα στη δεύτερη ομάδα του νησιού με έμβλημα τον δικέφαλο αετό, τον ΑΠΣ Υδρούσας, Άγιος Αθανάσιος.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γιάννης Γρηγορακάκης, παράγοντας της ΑΕ Καρλοβάσου, ενώ για το έργο του συγγραφέα μίλησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ στη Σάμο, Χάρης Ζαβουδάκης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μέρος του πολύτιμου αρχείου της ομάδας, το οποίο «δουλεύει» με ο Κώστας Αγαδάκης.

Για την δουλειά που γίνεται στην Καρλοβασίτικη ΑΕΚ μίλησαν οι άνθρωποι της ομάδας από κάθε τμήμα, με επικεφαλής τον πρόεδρο του σωματείου Μανώλη Χιώτη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε μπλούζα της πρωταθλήτριας ποδοσφαίρου ΑΕΚ με τις υπογραφές όλων των παικτών της, αφιερωμένη στην ΑΕ Καρλοβάσου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και αρκετά μικρά παιδιά από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου, Μπάσκετ και βόλεϊ της ΑΕ Καρλοβάσου.





Λίγα λόγια για το βιβλίο "Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου"

Η 2η έκδοση του βιβλίου "Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου", εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Νότιος Άνεμος".  

Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του αθλητισμού γενικότερα. Ένα ταξίδι αγωνιώδες, έτσι ακριβώς περιγράφεται, για να διασωθεί η ρίζα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα που κρατούσαν σαν φυλακτό στις αλλοτινές τους πατρίδες οι Μικρασιάτες, οι Ρωμηοί της Πόλης και της Σμύρνης, οι Πόντιοι…

Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού. 

To βιβλίο "Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου", καταγράφει 361 σωματεία σε όλο τον κόσμο που λέγονται ΑΕΚ ή φέρουν ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό… 


Η όλη δουλειά περικλείεται σε 80.000 λέξεις και 320 πολύχρωμες σελίδες με πάνω από 1500 φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com