AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Ιουλ 2018

Ερωτήματα της "Δράσης" προς τον δήμαρχο για το αγροτικό οδικό δίκτυο της Σάμου

Φωτογραφία του Θοδωρή Κεχαγιά

Η παράταξη "Δράση-Ενότητα-Προοπτική" υπέβαλε πρόσφατα ερωτήματα σχετικά με την αγροτοδασική οδοποιία προς τον δήμαρχο του νησιού, τον αντιδήμαρχο-υπεύθυνο οδοποιίας και τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι της παράταξης ανέφεραν ότι "πολλοί αγροτοδασικοί δρόμοι βρίσκονται σε κακή κατάσταση και η πρόσβαση των κατοίκων στις περιουσίες τους γίνεται με δυσχέρειες. Για άλλη μια χρονιά δεν έγινε έγκαιρη λήψη μέτρων βελτίωσης της οδοποιίας.

Μεσούσης της οικονομικής κρίσης προέχει η τόνωση του πρωτογενή τομέα και η έμφαση που δίνουμε στον τουρισμό. 

Ως εκ τούτου είναι άμεση η ανάγκη αποκατάστασης της βατότητας των αγροτικών δρόμων.

Ερωτάται η Δημοτική αρχή:

α) σε τι βαθμό ετοιμότητας και λειτουργικότητας βρίσκονται τα μηχανήματα έργων (ΜΕ) του Δήμου;   Ποια ΜΕ συγκεκριμένα είναι σε άριστη λειτουργία και σε ποιους αγροτοδασικούς δρόμους και διαδρομές θα γίνουν παρεμβάσεις από τα ΜΕ του Δήμου;

β) σχετικά με τη μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων, τα οποία θα βοηθήσουν στην πιο γρήγορη αποκατάσταση του δικτύου του Δήμου: ποιοι αγροτοδασικοί δρόμοι και σε ποιες συγκεκριμένες διαδρομές δόθηκαν ή θα δοθούν σε ιδιώτες εργολάβους ως έργα αποκατάστασης οδοποιίας;  Ποιοι είναι οι επιβλέποντες σε κάθε ένα από αυτά τα έργα;"

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com