AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Ιουλ 2018

Οι Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α νησιών ανατ. Αιγαίου για μεταφορικό ισοδύναμο, ΦΠΑ και hotspot


Τις θέσεις τους για τα θέματα του μεταφορικού ισοδύναμου, της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και τη δημιουργία νέων hotspot προσφύγων και μεταναστών παρουσίασαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Σάμου, Χίου, Λέσβου και Β. Δωδεκανήσου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι νομαρχιακές επιτροπές αναφέρουν αναλυτικά τα εξής:

"Στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της Αντιπολίτευσης να παρουσιασθεί ότι τίποτε δεν γίνεται καλά από την Κυβέρνηση και αν κάνει κάτι καλό κάτι άλλο κρύβεται, εντάσσεται και η επιστολή των δημάρχων των 5 νησιών του ΒΑ Αιγαίου. Η Εμμονή να παρουσιαστεί ως κακή εξέλιξη η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ γιατί –κατά την γνώμη τους-συνδέεται με <<ανταλλάγματα>> για το προσφυγικό είναι τουλάχιστον σενάριο φαντασίας και προφανώς δεν είναι αληθές.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας σε συνέντευξη του μεταξύ άλλων υπογράμμισε : << ότι δεν θα ανοίξουν νέα κέντρα στα νησιά. «Οι πρόσφυγες που θα επιστρέψουν δεν θα πάνε στα νησιά. Θα μείνουν, είτε στις δομές της ενδοχώρας, ή θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες ασύλου, ή θα επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους>> και ότι: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 17.000 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά κι ο στόχος μας είναι έως τέλος Σεπτεμβρίου να υπάρχουν 10.000>>.

Η Σημαντική βέβαια εξέλιξη η οποία σκόπιμα κρύβεται και γι αυτό και επιδιώκεται ως συνήθως <<θολούρα και παραπλάνηση>>.είναι : το μεταφορικό ισοδύναμο και ο διπλασιασμός των κονδυλίων, που αποτελούν αλληλένδετα κομμάτια μιας συνολικής αναπτυξιακής πολιτικής για τα νησιά, την οποία η Ν.Δ., ως κυβέρνηση, ούτε σχεδίασε ούτε διεκδίκησε ούτε, φυσικά, εφάρμοσε.

Να ενημερώσουμε βέβαια τους Δημάρχους, ότι αυτή η Κυβέρνηση , επέλεξε να μην αγνοήσει το άρθρο 101 του Συντάγματος λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών και μεριμνώντας για την ανάπτυξη τους και πρώτη φορά μια κυβέρνηση επιτυγχάνει σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο την προάσπιση των δικαιωμάτων των νησιών. 

Όσο αφορά στην ΝΔ που επένδυε στην καταστροφή γιατί δεν υπολόγισε ότι ποτέ δεν είχε σταματήσει η διεκδίκηση για το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά,τώρα που διαψεύθηκαν επενδύουν στα προσφιλή τους,τον φόβο,την μισαλλοδοξία και την ακροδεξία ρητορική.,υιοθετώντας τις ξενόφοβες και ρατσιστικές ρητορικές της φασιστικής ακροδεξιάς απευθυνόμενη στις ευάλωτες κοινωνίες των νησιών , ακόμη και μέσω των αυτοδιοικητικών δομών. 

Ο Δρόμος της Αντιπολίτευσης και ειδικότερα της ΝΔ και όσων τους στηρίζουν είναι πλέον επικίνδυνος και οι διαχωριστικές γραμμές με την Αριστερά σαφέστατες και αποδεικτέες στην καθημερινότητα"

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com