AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Μαρ 2019

Επίσημο: Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. ο Μιχάλης Αγγελόπουλος

 
Ανακοινώθηκε επίσημα την Τρίτη από τη Νέα Δημοκρατία η, εδώ και καιρό φημολογούμενη, υποψηφιότητα του δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.
 
Σήμερα, η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωση το δεύτερο γκρουπ υποψηφίων ερυβουλευτών της, άλλους 12. Πρόκειται για πολιτικούς που έχουν θητεύσει στη Βουλή και την Ευρωβουλή, στελέχη με πείρα στα ευρωπαϊκά θέματα, την αυτοδιοίκηση, και το επιχειρείν και ανθρώπους που έχουν διακριθεί στον τομέα τους.
 
Πρώτος στη σημερινή ανακοίνωσή της είναι ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος, στο βιογραφικό του, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ν.Δ., αναφέρει:
 
"Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισα τις σπουδές μου στο Κέντρο Στρατηγικών και Διπλωματικών Μελετών στο Παρίσι και στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. Από το 1986 μέχρι το 2004 άσκησα μάχιμη δικηγορία με ειδίκευση στο κοινοτικό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα, διετέλεσα Νομικός Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (1995 - 2004), και Επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από το 2004 έως και το 2007 ήμουν Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Από το 2008 έως το 2009 διετέλεσα Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών. Το 2013 ανέλαβα Νομικός Σύμβουλος στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΔΔΗΕ). Από τον Σεπτέμβριο του 2014 είμαι Δήμαρχος Σάμου και από τον Οκτώβριο του 2014, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Ταυτόχρονα, είμαι πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.
 
Η πρόσφατη θητεία μου στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος, ως Δημάρχου ενός νησιού που απέχει 1250 μέτρα από την Τουρκία, αλλά και η θητεία μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μού διαμόρφωσαν μια ακλόνητη πεποίθηση: Η Ευρώπη που οραματιζόμαστε, πρέπει να έλθει σε πολύ πιο στενή επαφή με τις καθημερινές ανάγκες και τα βιώματα των πολιτών της. Αυτή την αμεσότητα μόνον η τοπική αυτοδιοίκηση, το βασικό κύτταρο της Δημοκρατίας, μπορεί να την προσφέρει. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γίνει πρωτοπόρος σ’ αυτή την προσπάθεια ανασύνταξης της Ε.Ε.".
 
Οι υπόλοιποι 11 υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι:
 
Ο δικηγόρος Γιάννης Ανδρουλάκης.
 
Η φιλόλογος και στέλεχος του Μητρώου στελεχών της Ν.Δ. Τόνια Αράχωβα.
 
Ο επιχειρηματίας Άγη Βερούτης.
 
Το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νίκος Γιαννής.
 
Ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης.
 
Ο πρώην δήμαρχος και υφυπουργός Βασίλης Μιχαλολιάκος.
 
Η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου.
 
Η πρώην ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα.
 
Η οινοπαραγωγός Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.
 
Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της XRTC Business Consultants Γιώργος Ξηραδάκης.

Μαζί με τους 15 πρώτους υποψηφίους που έχουν ήδη ανακοινωθεί, και τους 7 νυν ευρωβουλευτές και βουλευτές της Ν.Δ. με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη, συμπληρώθηκαν σήμερα 34 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου. Απομένει για την τελική ευθεία προ την 26η Μαΐου η ανακοίνωση άλλων 8 υποψηφίων.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com