AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Μαρ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ η αποστολή του ιταλικού δήμου!

 
Την αποστολή του δήμου Μπερνάλτα-Μεταπόντου Ιταλίας, μαζί με εκπροσώπους του δήμου Σάμου, υποδέχθηκε την Παρασκευή η διοίκηση του ΕΟΣ Σάμου στο Μουσείο Οίνου, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο νησί η αντιπροσωπεία του ιταλικού δήμου, για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον τοπικό δήμο.
 
Ο δήμος Μπερνάλτα-Μεταπόντο είναι ο τόπος όπου κατέφυγε, μετά τον Κρότωνα, ο φιλόσοφος και μαθηματικός Πυθαγόρας. Εκεί ίδρυσε εκ νέου τη σχολή του και έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του.
 
Αρχαίες πηγές αναφέρουν ότι το Metapondo ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους στο δεύτερο μισό του 7ου αιώνα π.Χ. Σήμερα, αποτελεί έναν ακμάζοντα τουριστικά προορισμό που δίνει βαρύτητα στην πολιτιστική του σύνδεση με τη γενέτειρα του Πυθαγόρα, τη Σάμο.
 
Ο δήμαρχος του Μεταπόντου, καθώς και τα λοιπά μέλη της αποστολής, είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ του ΕΟΣ Σάμου και να δοκιμάσουν τα ονομαστά σε όλον τον κόσμο σαμιώτικα κρασιά, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για το πολιτιστικό, ιστορικό, οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα του Συνεταιρισμού στο νησί της Σάμου.
 
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα!
 





 Φωτογραφίες: ΕΟΣ Σάμου

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com