AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Μαρ 2019

Πολύτεκνοι Σάμου: "Να επανδρωθεί άμεσα με παιδιάτρους το Νοσοκομείο"

 
Επιστολή-"καμπανάκι" προς το υπουργείο Υγείας, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους τοπικούς φορείς απέστειλε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, σχετικά με την παιδίατρο-μέλος του Δήμητρα Λάμπρου.
 
Όπως εξηγεί, υπό μετακίνηση από το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου, που είναι η οργανική θέση της, "η εν λόγω παιδίατρος έχει μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Σάμου, όπου από διάφορες αιτίες (αποχώρηση-συνταξιοδότηση) άλλων παιδιάτρων συναδέλφων της παραμένει η μοναδική παιδίατρος του Νοσοκομείου από την 1η Δεκεμβρίου 2018, επωμιζόμενη όλη την ευθύνη επί 24ωρου βάσης καθημερινώς σε παιδιατρική, μαιευτική και χειρουργική κλινική, με δεκάδες περιστατικά τόσο κατοίκων της νήσου, αλλά και προσφύγων-μεταναστών, αναγκαζόμενη να εγκαταλείπει στην τύχη της την οικογένειά της με τα ανήλικα τέκνα της", καθώς "κατοικεί 35 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο, κάτι που έχει επιπτώσεις σε όλους τους τομείς, αφού δεν μπορεί να λάβει έστω και ολιγοήμερη άδεια, λόγω μη τοποθέτησης αντικαταστάτη".
 
Ο σύλλογος δηλώνει ότι, "επειδή άπαντες πολύ καλά γνωρίζουν από την έναρξη του προβλήματος την όλη κατάσταση και επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει επιλυθεί το μείζον ζήτημα", ζητεί:
 
- Την άμεση προστασία της πολύτεκνης μητέρας παιδιάτρου Δήμητρας Λάμπρου όσον αφορά την σωματική και ψυχική της υγεία.
 
- Την άμεση προστασία της οικογενειακής της ηρεμίας με την επαναφορά της εργασιακής της κατάστασης σε ανθρώπινους ρυθμούς.
 
- Την άμεση προστασία των παιδιών του ακριτικού μας νησιού.
 
- Την άμεση προκήρυξη τοποθέτησης στο Νοσοκομείο των τριών παιδιάτρων που προβλέπει το οργανόγραμμα.
 
- Την άμεση προστασία της παιδιάτρου αλλά και των παιδιών από ιατρικό λάθος που τυχόν συμβεί λόγω της υπερβολικής της κόπωσης.
 
- Την άμεση επιστροφή της στην οργανική της θέση.
 
- Την άμεση επάνδρωση του Νοσοκομείου με παιδίατρο του Δημοσίου που τυχόν υπηρετεί στο νησί μέχρι την έλευση νεοτοποθετημένων.
 
Ο σύλλογος πολυτέκνων υπογραμμίζει ότι η παιδίατρος Δήμητρα Λάμπρου, "πιστή στον όρκο του Ιπποκράτη, παραμένει στη θέση της με κάθε κόστος, για να αποφευχθεί η εγκατάλειψη των παιδιών του ακριτικού νησιού μας με το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου".
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com