AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Μαρ 2019

Κ. Τζίχας: "Όχι στο νέο hot spot-κολαστήριο"


 
Την εξαγγελία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσα, για την κατασκευή και λειτουργία νέου hot spot 1.200 θέσεων στη θέση "Σφαγεία" μεταξύ της πόλεως Σάμου και των Μυτιληνιών σχολιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Κώστας Τζίχας.
 
Όπως σημειώνει, "στην ουσία πρόκειται για μια φυλακή και όχι κέντρο φιλοξενίας όπως το παρουσιάζουν, επιχειρώντας να κάμψουν τις αντιστάσεις.
 
Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα εγκλωβίσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους στο νησί, θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στους πρόσφυγες και στη κοινωνία της Σάμου".

Κατά τον κ. Τζίχα, "περιφρονούν ακόμη μια φορά την εκφρασμένη αντίθεση όλων των φορέων και του λαού της Σάμου. Ρίχνουν «νερό στο μύλο» της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού, του στρώνουν το έδαφος για να δηλητηριάσει τον λαό και τη νεολαία".
 
"Δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ’ αυτόν του οργανωμένου, αποφασιστικού και επίμονου αγώνα μαζί με τους πρόσφυγες, για να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια.

Για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, τη μεταφορά των υπηρεσιών ασύλου στην ηπειρωτική Ελλάδα, την γρήγορη εξέταση των αιτήσεων και τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για τις χώρες που επιλέγουν. Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spot στα νησιά. Όχι στο νέο κολαστήριο" καταλήγει ο Κώστας Τζίχας.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com