AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Μαΐ 2019

Περιοδείες και δηλώσεις του υποψήφιου δημάρχου Ανατολική Σάμου Κώστα Τζίχα


Με περιοδείες στο Άνω Βαθύ και στο Παλαιόκαστρο, συνεχίστηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη η προεκλογική δραστηριότητα του υποψήφιου δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Κώστα Τζίχα, ενώ παράλληλα κλιμάκια υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων περιόδευσαν στο Πυθαγόρειο και τον Παγώνδα.

Οι υπεύθυνοι του συνδυασμού αναφέρουν ότι "το θετικό κλίμα και οι δηλώσεις στήριξης της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ από κατοίκους της περιοχής υπογραμμίζουν τις μεγάλες δυνατότητες για την αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στην Ανατολική Σάμο".

Ο κ. Τζίχας έκανε και την ακόλουθη δήλωση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στη Σάμο:

"Τις τελευταίες μέρες από ορισμένες παρατάξεις επανέρχεται το θέμα του προσφυγικού- μεταναστευτικού, με θέσεις και προτάσεις που απέχουν πολύ από το κοινό πλαίσιο διεκδίκησης των φορέων του νησιού και του δημοτικού συμβουλίου. 

Οι «νέες» προτάσεις μιλούν και πάλι για την κενή περιεχομένου «αποσυμφόρηση» και την «καλή διαχείριση» του προβλήματος με τη λειτουργία του νέου χοτ σποτ που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δηλαδή υποχώρηση και υποταγή στις κατευθύνσεις και αποφάσεις της Ε.Ε και της κυβέρνησης, οι οποίες προκάλεσαν και εντείνουν τον εγκλωβισμό χιλιάδων θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εξαθλίωσης, στα νησιά και στη χώρα, σε άθλιες συνθήκες. 

Εμείς επιμένουμε στη μόνη ρεαλιστική πρόταση που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, να ανακουφίσει τα νησιά και να είναι σύμφωνη με τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών. Επιμένουμε στο πλαίσιο διεκδίκησης της μεγάλης Πανσαμιακής συγκέντρωσης της 7ης Φλεβάρη:

Να κλείσουν όλα τα χοτ σποτ στα νησιά. Να μην γίνει νέο στη Σάμο. Μεταφορά όλων των υπηρεσιών ασύλου στην ηπειρωτική χώρα. Εκεί να μεταφέρονται οι πρόσφυγες και μετανάστες και να εξετάζονται οι αιτήσεις τους. Να τους δίνονται σύντομα τα χαρτιά για τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ως δημοτική αρχή θα οργανώσει και θα ενισχύσει με κάθε μέσο τον αγώνα σ’ αυτή τη κατεύθυνση. Όλες οι άλλες λύσεις διαιωνίζουν και εντείνουν τον εγκλωβισμό , την αθλιότητα και τα προβλήματα που αντικειμενικά προκαλούνται στα νησιά μας".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com