AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Μαΐ 2019

Περιοδείες του συνδυασμού "Ανα.Σ.Α για τη Σάμο" σε Κοκκάρι και Χώρα Σάμου

Φωτογραφίες από τη σελίδα του Γιώργου Στάντζου στο facebook

Προεκλογικές επισκέψεις πραγματοποίησαν την Κυριακή στο Κοκκάρι και τη Δευτέρα στη Χώρα Σάμου τα μέλη του συνδυασμού "Ανα.Σ.Α για τη Σάμο", με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του συνδυασμού, την Κυριακή "συζητήθηκαν με επιχειρηματίες και κατοίκους του Κοκκαρίου τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα κενά στην προετοιμασία για την έναρξη της τουριστικής περιόδου και οι εύλογες αγωνίες των ανθρώπων του τουρισμού για το παρόν και το μέλλον του.

Το Κοκκάρι αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με προτεραιότητες το σεβασμό, την προστασία και την ανάδειξη της πλούσιας φυσικής και δομημένης κληρονομιάς του".


Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η περιοδεία του συνδυασμού συνεχίσθηκε με την πραγματοποίηση συνάντησης στο κοινοτικό κατάστημα της Χώρας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν αναλυτικά: ο πρόεδρος και κοινοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος και μέλη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χώρας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου “Λαίλαπας” και κάτοικοι της κοινότητας.





Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του συνδυασμού. "τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά, με κύριες αναφορές: στην απαράδεκτη κατάσταση του γηπέδου του Λαίλαπα, στα προβλήματα αγροτικής οδοποιίας, στην επικινδυνότητα του δρόμου στην είσοδο του χωριού (Αγ. Τριάδα), στον κίνδυνο κατολισθήσεων για τον οικισμό -στην ίδια περιοχή- και την ανάγκη προστασίας, στην αξιοποίηση της πλούσιας ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Χώρας.

Λόγω της πληθυσμιακής αύξησης και της δυναμικής της κοινότητας η τροποποίηση του χωροταξικού, η επέκταση των ορίων του οικισμού και η λειτουργία του Παιδικού σταθμού και του Νηπιαγωγείου σε νέο χώρο κρίνεται θέμα πρώτης προτεραιότητας".

Την Τετάρτη 15 Μαΐου το απόγευμα ο συνδυασμός "Ανα.Σ.Α για τη Σάμο" θα επισκεφθεί την Κοινότητα του Παγώνδα και τον οικισμό του Ηραίου.

Κείμενο και φωτογραφίες από τη σελίδα του Γιώργου Στάντζου στο facebook
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com