AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Μαΐ 2019

Στον Μαραθόκαμπο η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Σάμου


Περιοδεία στον Μαραθόκαμπο πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Σάμου στον δήμο και την κοινότητα, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Βασίλη Κοσμά.

Η πολυμελής αντιπροσωπεία της περιόδευσε στο χωριό και συζήτησε με κατοίκους του. "Διαπιστώθηκε η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται μια σειρά υποδομές του χωριού, όπως η παιδική χαρά και το κλειστό γυμναστήριο, αλλά και η εγκατάλειψη σε σημεία ορόσημα, όπως οι παλιές παραδοσιακές βρύσες" αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Τα στελέχη της συναντήθηκαν και με εκπροσώπους του συλλόγου γονέων του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και με γονείς μαθητών του Γυμνασίου. "Βασικά ζητήματα που απασχολούν τους γονείς είναι τα θέματα ασφάλειας των παιδιών σε ό,τι αφορά την ασφαλή μετακίνησή τους από και προς το γήπεδο του σχολείου, αλλά και ενδεχόμενοι κίνδυνοι, λόγω της υποσυντήρησης των σχολικών κτηρίων" σημειώνει ο συνδυασμός.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Κοσμάς είπε ότι ζητήματα συντήρησης των σχολείων, όπως και η εξασφάλισης της πυρασφάλειας και του αντισεισμικού ελέγχου και προστασίας, είναι από τα πρώτα που πρέπει να φροντίζει ένας δήμος εφόσον τα σχολικά κτήρια είναι στη δικαιοδοσία του. Τόνισε, ωστόσο, ότι μια άλλη σοβαρή πλευρά είναι η υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ε.Ε. για την παιδεία, που ενσωματώνονται στον "Καλλικράτη" και τώρα στον "Κλεισθένη", για το πέρασμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους και σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του σχολείου, αλλά και το διδακτικό προσωπικό. "Πρόκειται για αντιδραστικές κατευθύνσεις που πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών" ανέφερε.

 
Συνάντηση έγινε επίσης με τη νυν και την πρώην πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθοκάμπου. Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέπτυξε τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για εξασφάλιση της δωρεάν συμμετοχής και πρόσβασης όλων των κατοίκων, και ιδιαίτερα των νέων, στην πολιτιστική δημιουργία, μέσα από την ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών και κοινού προγράμματος δραστηριοτήτων με τους πολιτιστικούς συλλόγους. Για τη Λαϊκή Συσπείρωση "ο πολιτισμός είναι αγαθό που δε μπορεί να κόβεται στα μέτρα των εταιρειών για τα κέρδη τους, ούτε να εξαντλείται σε μια εβδομάδα, ακριβοπληρωμένων από τη λαϊκή οικογένεια, εκδηλώσεων το καλοκαίρι".

Οι περιοδείες της συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες, ενώ την Πέμπτη θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Αντωνίου στις 19:30.


Φωτογραφίες: Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Σάμου


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com