AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Μαΐ 2019

Η εκδήλωση στη μνήμη του Τηλαύγη Δημητρίου


Μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Τηλαύγη Δημητρίου, λίγο πριν την συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό  του, οργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Ναυτικών και Ναυπηγικών Τεχνών Αιγαίου, που βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσής του στο Ηραίο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε η συμβολή του Τηλαύγη Δημητρίου στην ιδέα αλλά και την περαιτέρω προσπάθεια δημιουργίας του μουσείου και της διάσωσης όσων παραδοσιακών σκαριών ξέφυγαν από την λαίλαπα των ευρωπαϊκών οδηγιών και της φθοράς του χρόνου.

Μίλησαν γι΄ αυτόν, για την γνωριμία τους και την συνεργασία μαζί του, ο πρόεδρος του συλλόγου, γνωστός για τις επί χρόνια προσπάθειές του, Κώστας Δαμιανίδης, ο πρώην προϊστάμενος των ΓΑΚ Σάμου, επί χρόνια φίλος και συνεργάτης του Τηλαύγη Δημητρίου, Χρήστος Λάνδρος, ο επίσης συνεργάτης και φίλος του, πρώην σχολικός σύμβουλος και συγγραφέας, Βαγγέλης Δημητριάδης, η συγγραφέας, Ελσα Χίου, που συγκίνησε όλους με τον τρόπο που περιέγραψε την προσωπικότητα του Τηλαύγη Δημητρίου.


Αμέσως μετά, το τιμώμενο πρόσωπο "καλωσόρισε τους φίλους του" έστω και από οθόνης, καθώς προβλήθηκε 10λεπτο βίντεο με αποσπάσματα από παλιές εκπομπές και συνεντεύξεις του και την βραδιά έκλεισε με το ιστορικό του Μουσείου, από την σύλληψη της ιδέας μέχρι σήμερα, από την επί 30ετία συνεργάτη του και ψυχή του Πνευματικού Ιδρύματος Σάμου «Νικόλαος Δημητρίου», Ματρώνη Κτίστου. Την συζήτηση συντόνισε  ο δημοσιογράφος, Μάνος Στεφανάκης.

Πηγή: VoreioAigaio.ert.gr
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com