AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Ιουλ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Σάμος στους 53ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες στη Ρωσία!

Φωτογραφία από τη σελίδα του Νέου Πανσαμιακού στο facebook

Αποστολή του Δήμου Σάμου συμμετέχει από 9 έως 14 Ιουλίου στους 53ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες (International Children’s Games) στην πόλη Ούφα της Ρωσίας.

Τα μέλη της αποστολής αναχώρησαν το πρωί της Δευτέρας από το αεροδρόμιο "Αρίσταρχος ο Σάμιος" κρατώντας τη σημαία της Ελλάδας και τη σημαία της Σάμου.

Στους 53ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες συμμετέχουν άλλες 94 αποστολές από Δήμους όλου του κόσμου, μεταξύ των οποίων και 5 από την Ελλάδα, οι Δημοι Σάμου, Σπάρτης, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης και Ηλιδας.

Η Σάμος συμμετέχει με ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και στίβου.

Ο υπεύθυνος της σχολής ποδοσφαίρου του Νέου Πανσαμιακού, Σταμάτης Κουλούρης, είναι ο προπονητής της παιδικής ομάδας ποδοσφαίρου στους αγώνες της Ούφα.

Η ομάδα αποτελείται από 8 μικρούς αθλητές από διάφορες ομάδες του νησιού και αντιμετωπίζει την Πέμπτη την ομάδα της Σλοβενίας, στην συνέχεια την ομάδα της Ιρλανδίας και αύριο την Ελβετία.

Η ομάδα μπάσκετ περιλαμβάνει 4 αθλητές και έχει προπονητή τον Δημήτρη Βογιατζή ενώ οι 6 αθλητές του στίβου που συμμετέχουν στους παιδικούς αγώνες στη Ρωσία έχουν προπονητή τον Βαγγέλη Πετυχάκη.

Εκπρόσωπος του Δήμου Σάμου στην αποστολή στη Ρωσία είναι η Άννη Ανδρεάδου και επικεφαλής της αποστολής ο Νίκος Σβερκίδης.

Δείτε φωτογραφίες της σαμιώτικης αποστολής στη Ρωσία!






Φωτογραφίες από την αναχώρηση της αποστολής από τη Σάμο:

Φωτογραφία από τη σελίδα της Άννης Ανδρεάδου στο facebook

Φωτογραφία από τη σελίδα του Νέου Πανσαμιακού στο facebook

Δείτε επίσης φωτογραφίες του Νίκου Τζανάκου με τη σαμιώτικη αποστολή στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" λίγο πριν την αναχώρηση για Ρωσία:



Υπενθυμίζεται ότι το 2017 o Δήμος Σάμου ήταν ο πρώτος νησιωτικός δήμος που συμμετείχε σε Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες (στο Κάουνας της Λιθουανίας) και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, καθώς η 15χρονη Βάλια Νιτσόλα κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία σκαφών Laser 4.7.


Λίγα λόγια για τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες ξεκίνησαν στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, ως έμπνευση του Μεθόδιου Κλέμενς, ενός παιδιού από τη Σλοβενία που μεγάλωσε μέσα στη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το όραμά του Κλέμενς, να αποτελέσει ο αθλητισμός την κοινή «γλώσσα» και τη μέθοδο να έλθουν σε επαφή παιδιά διαφορετικών φυλών, εθνοτήτων, χρώματος, θρησκείας και  πολιτισμών, δικαιώθηκε με την εξάπλωση των αγώνων και την ανάδειξή τους σε παγκόσμιο θεσμό, που μεταφέρει μήνυμα συμφιλίωσης, ανεκτικότητας και ισότητας απέναντι στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com