AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Ιουλ 2019

Συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων διοικητών ακτοφυλακής στη Σάμο


Τεχνική συνάντηση μεταξύ των Περιφερειακών Διοικητών Αιγαίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των ομολόγων τους της Τουρκικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Σάμο.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των Διμερών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και σε συνέχεια των συμφωνηθέντων σημείων των δύο μερών σε προγενέστερες συναντήσεις.

Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν οι Διοικητές της 2ης, 8ης και 9ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι Λιμενάρχες Λέσβου, Χίου και Σάμου, ο Διευθυντής Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ο Αξιωματικός Σύνδεσμος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην Πρεσβεία της Άγκυρας στην Τουρκία.

Η τουρκική πλευρά είχε ανάλογη εκπροσώπηση από επιτελικά στελέχη της Τουρκικής Ακτοφυλακής, με παρουσία τόσο του Επικεφαλής όσο και των Περιφερειακών Διοικητών του Βορείου, Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου.

Η εν θέματι τεχνική συνάντηση αφορούσε κυρίως το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, όπως αυτό εκδηλώθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο. Οι δύο πλευρές παρουσίασαν προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία των δύο Ακτοφυλακών προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα στο επιχειρησιακό πεδίο εστιάζοντας στις θαλάσσιες περιοχές που δέχονται τη μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές επέδειξαν διάθεση καλής συνεργασίας και δεσμεύτηκαν για τον προγραμματισμό νέας συνάντησης περί τα τέλη Σεπτεμβρίου στη Τουρκία.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com