AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Ιουλ 2019

Παρέμβαση Κικίλια για την Παιδιατρική Κλινική της Σάμου

 

Λύση, τουλάχιστον προσωρινά, στο θέμα της έλλειψης παιδιάτρου στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Σάμου έδωσε με παρέμβασή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Συγκεκριμένα, από την Τρίτη μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο ο διευθυντής Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του τμήματος, μετά και την άδεια της μοναδικής παιδιάτρου της Κλινικής.
Εκεί θα παραμείνει μέχρι και τις 19 Ιουλίου, οπότε και θα επιστρέψει η παιδίατρος του νοσοκομείου.
Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα της υποστέλεχωσης  της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου "Άγιος Παντελεήμων" χρήζει μόνιμης επίλυσης. Το ανέδειξε χθες και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
ωρίς παιδίατρο από την Παρασκευή 12/7 λόγω άδειας της μοναδικής παιδιάτρου. Οκτώ μήνες δουλεύει η μία παιδίατρος νυχθημερόν. Χωρίς παιδιατρική κάλυψη τα νοσηλευόμενα παιδάκια, τα χειρουργεία παιδιών και η μαιευτική κλινική" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.
Όπως σημειώνει, "το Νοσοκομείο της Σάμου εξυπηρετεί 30.000 πληθυσμό, 4.000 μετανάστες-πρόσφυγες και το καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές. Το Νοσοκομείο έχει μείνει με μια παιδίατρο εδώ και οκτώ μήνες, η οποία εφημερεύει κάθε ημέρα, χωρίς να της χορηγούνται ρεπό και άδειες. Το Νοσοκομείο έχει κενές τις τρεις οργανικές θέσεις παιδιάτρων που διαθέτει στον οργανισμό του και η μία παιδίατρος που υπηρετεί είναι με μετακίνηση από το ΚΕΦΥΑΠ. Το Νοσοκομείο διαθέτει Παιδιατρική Κλινική 9 κλινών και η παιδίατρος προσφέρει υπηρεσίες σε χειρουργεία παίδων και τη μαιευτική κλινική (με υψηλό αριθμό τοκετών)".
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από την περασμένη Παρασκευή 12/7/ το Νοσοκομείο έμεινε χωρίς παιδίατρο, "παρότι νοσηλεύονται εννέα παιδάκια στην Παιδιατρική Κλινική και είναι απαραίτητη η υπηρεσία της στη μαιευτική κλινική (τοκετός) και τα χειρουργεία των παιδιών. Πήρε άδεια γιατί η μητέρα της νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα υγείας σε νοσοκομείο της Αττικής.
Επανειλημμένως έχει αναδειχθεί το πρόβλημα χωρίς όμως να έχει επιλυθεί.
Οκτώ μήνες εργάζεται η παιδίατρος χωρίς διακοπή για ξεκούραση. Έχει ξεπεράσει τα όριά της, όπως χαρακτηριστικά μας είπε.
Άμεσα ο υπουργός Υγείας πρέπει να δώσει λύση.
Κινδυνεύουν τα παιδάκια που βρίσκονται στο νησί!" τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com