AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Αυγ 2019

Κυπριακό ενδιαφέρον για τουρισμό στη Σάμο


Κυπριακή αποστολή που απαρτιζόταν από κύπριο δημοσιογράφο κι από τον διευθυντή του γραφείου ΕΟΤ στην Κύπρο υποδέχτηκαν στη Σάμο από 3 έως 7 Αυγούστου ο τοπικός δήμος κι ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού, με σκοπό την τουριστική προβολή και προώθηση του νησιού.

Η κυπριακή αποστολή περιηγήθηκε στη Σάμο και είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την πλούσια ιστορική, περιβαλλοντική και πολιτισμική του κληρονομιά. Οι επισκέψεις της αποστολής περιελάμβαναν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, γνωριμία με τη μεγάλη τοπική παραγωγή, παρουσία σε διάφορα δρώμενα που αποτυπώνουν τα ήθη και τα έθιμα του νησιού, καθώς και επαφές με φορείς του τουρισμού.

Παράλληλα, οι Κύπριοι επισκέπτες συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου, υπό τον Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιο, τον δήμαρχο Σάμου, Χριστόδουλο Σεβαστάκη, τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού, Μάριο Βασιλείου, τον αντιδήμαρχο Σάμου, Βασίλη Βαλκαμλή, τη δημοτική σύμβουλο Ζωή Πυργιώτη-Τσερέ και τον διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ της Κύπρου για την προώθηση της Σάμου στην Κύπρο, προκειμένου να ενταχθεί από το 2020 η Σάμος στον χάρτη  των προσεγγίσεων κρουαζεροπλοίων  με θρησκευτικό χαρακτήρα. Κατά τη σύσκεψη διατυπώθηκε η από κοινού επιθυμία διατήρησης της τουριστικής σύνδεσης των δύο τόπων και η πρόθεση για πολλαπλασιασμό των τουριστικών δράσεων. 

Το ίδιο απόγευμα (6/8) πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών της αποστολής της Κύπρου και  με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρο Λυμπέρη, παρουσία και του προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού.


Σύμφωνα με τον δήμο Σάμου, η συστηματική και στοχευμένη προώθηση του νησιού στην Κύπρο αποτελεί στρατηγικό στόχο του, όπως και του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος υποστηρίζεται με συνεχείς συμμετοχές σε εκθέσεις και επαφές με φορείς. Ο δήμος επισημαίνει επίσης ότι κομβικό σημείο της ολοκληρωμένης και λεπτομερούς παρουσίασης του νησιού ως τουριστικού προορισμού αποτελεί η εκδήλωση ειδικής προβολής του που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην κατοικία του Έλληνα πρέσβη στην Κύπρο, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και θεσμών της Κύπρου, καθώς και δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα της μεγαλονήσου.

Φωτογραφίες: Δήμος Σάμου

                           Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com