AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Νοε 2019

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Σάμου: "Όχι στην υποβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ"


Την πλήρη χρηματοδότηση του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) Σάμου, την κάλυψη του σε υλικοτεχνική υποδομή και την στελέχωσή του με τις απαιτούμενες ειδικότητες ζητά από το Υπουργείο Υγείας ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου.

Σε σχετική του επιστολή προς το Υπουργείο , ο σύλλογος αναφέρει ότι "η υποβάθμιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση εκτός των νοσοκομειακών μονάδων και του ΕΚΑΒ επεκτείνεται και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η ΠΦΥ είναι σημαντικό να υπάρχει σε κάθε πόλη, χωριό, χώρο εργασίας ,άθλησης κ.α. και να είναι ανεπτυγμένη σε τέτοιο επίπεδο που να παρέχει πρόληψη και αποκατάσταση.

Η πρόληψη και η αποκατάσταση είναι ανύπαρκτη στο νησί μας γιατί όλες οι κυβερνήσεις μετρούν την υγεία του λαού και των εργαζομένων με το κόστος-όφελος . Στη Σάμο λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) που αποτελεί τμήμα του νοσοκομείου. Από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα ήταν και είναι υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο. Στο εθνικό σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας στις αρχές του έτους το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου δεν είχε περιληφθεί σε αυτά
που θα προσλάμβαναν προσωπικό. Προβλεπόταν μόνο μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η οποία και αναμένεται.
    
Το ΚΕΦΙΑΠ σήμερα λειτουργεί με 1 Λογοθεραπευτή, 1 Κοινωνικό Λειτουργό, 1 Φυσικοθεραπευτή, η δε Παιδίατρος καθώς και η Διοικητική Υπάλληλος έχουν μετακινηθεί στο νοσοκομείο. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην μετακίνηση των εξυπηρετούμενων προς και από το ΚΕΦΙΑΠ .
     
Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου παλεύει για την πλήρη κάλυψη όλων των σύγχρονων  αναγκών των ΑΜΕΑ, τόσο σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, όσο και σε Νοσοκομειακό μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Απαιτούμε:

1)Την πλήρη χρηματοδότηση του ΚΕΦΙΑΠ.

2) Την κάλυψη του  σε υλικοτεχνική υποδομή και την στελέχωση του με τις ειδικότητες όπως των εργοθεραπευτών, ψυχολόγων, Ειδικών Παιδαγωγών, Φυσιάτρων, Διοικητικού –Νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και την επιστροφή της Παιδιάτρου και της Διοικητικής Υπαλλήλου.

Την Τετάρτη 6/11 οι βουλευτές του ΚΚΕ, Κομνηνάκα Μαρία, Μανωλάκου Διαμάντω και Συντυχάκης Μανώλης κατέθεσαν ως αναφορά στη Βουή για τον υπουργό Υγείας το παραπάνω κείμενο του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com